Büyükkılıçlı köyünde cami temeli atıldı

Büyükkılıçlı Köyü’nde düzenlenen cami temeli atma töreninde yaptığı konuşmasında ‘hayrın büyüğü, küçüğü olmaz’ diyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Yardıma ihtiyacı olana el uzatabilen, komşusu açken tok yatamayan en büyük hayrı içinde taşıyor demektir” dedi.

Büyükkılıçlı köyünde cami temeli atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Büyükkılıçlı Köyü’nde hayırsever Veysel Yılmaz tarafından yaptırılan caminin temel atma töreni, 04 Kasım 2010 Perşembe Günü Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir, Köy Muhtarı Ahmet Mutlu ve köy halkının katılımıyla gerçekleştirildi. Bölgede bulunan eski caminin kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle köyde ihtiyaç duyulan caminin yapımını üstlenen hayırsever Veysel Yılmaz, caminin bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

IŞIKLAR;  “CAMİLER SADECE İBADET YERİMİZ DEĞİLDİR”

Hayırseverlere şükran duygusu içinde olduğunu belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, temel atma töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Bugün güzel, hayırlı bir vesile ile bir araya geldik. Camiler sadece ibadet yerimiz değildir. Dinimizce Allah’ın evi dediğimiz camilerimiz, toplumun bir araya geldiği, eğitim, din, devlet işleri gibi farklı birçok konuda paylaşımda bulunulan yerlerdir. Bizim dinimizde ruhban sınıfı yoktur, inanan, inanmayana baskın değildir. Hayırsever tüm insanlarımıza şükran duygusu içindeyiz. Hayrın büyüğü, küçüğü olmaz. Yardıma ihtiyacı olana el uzatabilen, komşusu açken tok yatamayan en büyük hayrı içinde taşıyor demektir. Gücü olan, Veysel Yılmaz ağabeyimiz gibi bunu dışa vurarak gösterir ve topluma yarar sağlama noktasında önemli bir çaba göstermiş olur. Ben başta Veysel Yılmaz ağabeyimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

 

DEMİRKOL; “CAMİLER AYDINLANMA YERLERİDİR”

Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, törende gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Herkes insanlık için çalışıyor. Kendi mecramızda hayatımızı sürdürüyoruz. Gelecek dünyamızı düşünürken, bu dünyada da herkes elini taşın altına koyarak, çok çalışmalıdır. Bunun en güzel örneğini bugün burada yaşıyoruz. Camimizin temel atma töreni davetinize ilçe protokol üyeleri olarak memnuniyetle icabet ettik. İşte bu, çalışmalarınızın en büyük yanıtıdır. Biz çok yüce, çok kez devrilmek istenmesine rağmen dik durmayı bilen bir milletiz. Ezanlar susmasın, bayraklar inmesin. Daha güçlü bir millet olarak, dünyaya sesimizi duyuralım. Bu nedenle çok çalışmalı, çaba göstermeli ve bir arada dayanışma içinde olmalıyız. Camiler aydınlanma yerleridir. Yanlışlarımızın muhasebesini yaptığımız, küskünlerin barıştığı çok yüce mekânlardır. Hayırseverlerimize tekrar teşekkür ediyoruz. Camimizin açılışında da birlikte olmak ümidiyle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

CAMİ TEMELİNE İLK HARCI BIRAKTILAR

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirildi. Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve hayırsever Veysel Yılmaz, harç butonuna basarak, caminin temeline ilk harcı bıraktılar.