Çanakkale Ruhu, Kurtuluşu Arayan Milletlerin Reçetesidir

Eğitimciler Birliği Sendikası Silivri Temsilciliği tarafından yayımlanan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Mesajı

Çanakkale Ruhu, Kurtuluşu Arayan Milletlerin Reçetesidir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Topraklarımızı, ebedi vatan yapan, maziye hamaset ve azametini iade eden, imkânsızlığın içinden kurtuluşu ve varoluşu çıkaran haliyle; Sami Paşazade Sezai’nin “üç mucizeler muharebesi” diye tanımladığı “Çanakkale Zaferi”, sömürülen ve ezilen ülkelere ilaç olan ruhu haykırmaktadır.

Emperyalist güçlerin istilacı emellerine karşı toplu vuran yüreklerin zaferi olarak sömürülen halklara kurtuluş reçetesi sunan Çanakkale, var olmaya azmetmiş bir milletin iradesini kıracak hiçbir güç ve kuvvetin olmadığını haykıran muhteşem bir abidedir.

Yok edilmeye azmedilen tarihi bakiyenin, emperyalist emellerin sofrasına konulmak istenen bir milletin, kurtuluşunu taşıdığı asil ruha borçlu olduğunu haykıran yeniden varoluşunun adresi Çanakkale, gençlerimize yaşamın anlamını ve adanmışlığın mefkûresini öğütlemektedir. 250 bin şehit ile bedel ödemenin ne demek olduğunu, bedel ödenecek ulvi değerlerin ise ne kadar önemli olduğunu öğütleyen Çanakkale, milletimizin birlik ve beraberliğinin en doruk noktasıdır.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Atılan her lağamın yaktığı: Yüzlerce adam/Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer” diye mahşeri resmettiği Çanakkale; namusu çiğnetmemek için ‘Asım’ın Nesli’nin Bedrin Aslanları’nı örnek aldığı yerdir.

“Söz konusu vatan kurtuluşu ise, gerisi teferruattır” bilinciyle en güzel aidiyetin vatana olan aidiyet, en güzel birlikteliğin ise din, vatan ve namus için yapılan birliktelik olduğunu haykıran, kurtuluş mücadelemizin başlangıcı, sömürülen mazlum milletlerin kurtuluş kodlarını bulacağı, günümüzde yaşanan etnik hastalıkların ilacıdır Çanakkale…

Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunabileceğini göstermesi açısından sömürülen mazlum milletlere en iyi örnek teşkil edecek olan Çanakkale; imanın demire, çeliğe ve teknolojiye karşı zaferinin adresidir.

Vatanseverliğin, cesaretin ve en yüksek faziletlerin sergilendiği Çanakkale Zaferi’nin 96. yılı dolaysıyla 18 Mart Şehitler Günü’nü kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

İLÇE YÖNETİM KURULU