Çanta Mahallesinde pazarcı gerginliği

Dün saat 20.00'de Çanta Mahallesinde yapılan Mahalle Konseyi Halk Toplantısı gerçekleştirildi.

Çanta Mahallesinde pazarcı gerginliği

Halk Toplantıları Çanta’da devam etti

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Çanta mahallesinde halk toplantısı gerçekleştirdi. Silivri Belediyesinin hizmetler hakkında mahalle halkına bilgi veren Başkan Işıklar, Çanta Mahallesi’ne yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında da bilgi verdi.Yapılan toplantı sonunda vatandaşların sorularına cevap verdi.

 

 

"Biz otobüsçü değiliz"

Başkan Işıklar konuşmasında “Servis ihtiyacı Ortaköy, Kavaklı, Gümüşyaka, Değirmenköy’de de doğmuş. Bir Belediye bir servis koyabiliyor. Bizin 300’e yakın servis koymamız lazım. Ee, bizim işimiz otobüsçülük değil ki! Bu mümkün değil. 140 tane minibüs servisi var. Bu işten geçinen esnafımız var. Bunların çoğalması gerek. Biz bazen fiyatı düşürmek ve halkın çıkarını korumak için devreye girebiliriz.Büyükşehir’e bu konuda gerekli taleplerimizi ilettik. Bu konuda geç kalındı. Belediye sınırlarını belirleyen kanun çıktıktan sonra servis verilmek zorunda, asli görevi bu." dedi

 

"Ben milli eğitim bakanı değilim ki"

"Şimdi öyle bir durum var ki sesimizi çıkarmadıkta bize okullardan da geliyorlar. Telefon edip, “Bizim çatımız akıyor, yapar mısınız” diye ricada bulunuyorlar. Ben Milli Eğitim Bakanı değilim ki! Hükümetin yaptığı birçok baskıyı biz hissettirmiyoruz. Hissettirmeyince sanki bunlar doğru bir şeymiş gibi algılanıyor. Halbuki bunlar yanlış, servis konusunda gerçekten sıkıntı var. Temizlik, servis gibi hizmetlerin vergisini, bedelini almasına rağmen Büyükşehir yapmıyor. Gücümüz yetse biz yaparız. Bundan emin olun.”

 

“Pazar esnafı yaraları beraber Saralım”

Pazarcı Esnafı da toplantıya katılanlar arasındaydı. 400 kişilik bir dernek kurduklarını belirten pazarcılar, temsilen sorunları gündeme getirmek üzere bir sözcü tayin etti. Pazarcı esnafı adına söz alan vatandaş, mağdur olduklarını ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın sözlerinin yerine getirmesini istedi. Pazar esnafı temsilcisi, Silivri’de kendilerine ait oda kurduklarını, 400 üyelerinin bulunduğu, maddi güçlerinin olduğu ve bundan sonra ne yapılacaksa birlikte yapmayı, kanayan yaraları bu şekilde sarmayı önerdi.

 

“Sokaktaki çakala para veriyorsunuz, Belediyeye vermiyorsunuz!”

Belediye Başkanı Özcan Işıklar,gelinen noktaya sevindiğini ve asıl istediklerinin de bu olduğunu söylediği konuşmasında “Bir sonraki Pazar yerini siz kendi maddi gücünüzü ortaya koyarak yapacaksınız, ben de size “bu pazarcılara ücretsiz yer verin” diyeceğim. O zaman da sen, “ben buraya para yatırdım, tüm imkanlarımı kullandım, bedava olur mu?” diyeceksin. Aynı o senin paran, bu da buradakilerin parası. Gümüşyaka’ya çağdaş Kapalı Pazar Yeri yaptık. Oradan aldığımız parayla Çanta, Değirmenköy, Büyük Çavuşlu, Kavaklı, Ortaköy’ün Pazar yerlerini yapacağız. Silivri’deki Pazar esnafına 3 ay süre verdik. “Efe”nin biri çıkıp, “Pazar benim, buranın sahibi benim” diyor. Silivri Pazar esnafından senede bin 500 lira ücret alıyor. Neden? Mafya gibi başlarında duruyor, elinde silahı var. Onları korkutarak o parayı topluyor. Esnaf, sokaktaki o tezgâha o parayı veriyor. Biz de kapalı Pazar yerindeki tapulu, ölene kadar kullanacağı ve çocuğuna devredebileceği yerine iki bin 500 istiyoruz. Sokaktaki “çakala” o parayı veriyorsun, Belediyeye vermiyorsun. Gelin Silivri’den size Pazar yeri verelim, işletin. Bizim istediğimiz bu zaten. Bu Pazar yerinin örneğini yapmasaydık, bu 400 Pazar esnafı bir araya gelmeyecekti. Her Pazar yerini biz Belediye olarak yapmak zorunda değiliz. Biz örnek göstereceğiz. Diğerlerini arkadaşlarımız yapsın. Bizim görevimiz bu. Amacına ulaşmış. Neresi yanlış bunun? Malı peşkeş mi çektik? Birine tapusunu mu devrettik? Burada hepimizin inanarak, güvenerek, ihalesini yaparak doğru bir hizmet yapıyoruz. İnsanımız öyle bir Pazar yerinden alışveriş yapmaya layık. Biz de insanımıza yakışanı yaptıracağız. Bunu yaparken kimseyi mağdur etmek istemem. Öyle bir niyetimiz yok. İki üç kişi memnun değil diye halkın yararına olan işlerden vazgeçmeyeceğiz" dedi. Işıklar'ın konuşmasının ardından salonda bulunan pazarcılar salondan ayrıldı.