Çernobil’in 25. Yılı Mitingi

Dünyanın en büyük nükleer felaketi olan Çernobil Nükleer Enerji Santralindeki kazanın yirmi beşinci yılı dolayısıyla düzenlenmiş olan miting, Mersin, Antalya, Sinop, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere çeşitli yörelerden gelen katılımcılarla gerçekleştirildi.

Çernobil’in 25. Yılı Mitingi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Çeşitli siyasi parti ve derneklerin de katıldığı miting, saat bir'de Natilius iş merkezi önünden yürüyüşle başladı ve Kadıköy iskele meydanındaki konuşmaların ardından gerçekleşen konser ile bitti.

Yürüyüş ve miting boyunca; Halkına Fransız Kalma, Nükleer Santral Yapma; Tüpçü Başkan İstemiyoruz; Nükleere Hayır; Akkuyu Çernobil olmayacak; Ne Dünyada, Ne Türkiye’de Nükleer Santral İstemiyoruz gibi nükleer santrallere karşı çeşitli sloganlar atıldı.

Ritmart grubu yürüyüş boyunca çeşitli müziklerle tempo tuttu. Leman Bisiklet grubundan bisikletçiler de bisikletleriyle eyleme katıldılar.

Çok renkli geçen yürüyüş ve miting eğlenceli bir şekilde sona erdi. Silivri Çevre Derneğinden Ali Korsan, Lütfü Ertürk ve Ertuğrul Akçaoğlu da mitinge katılanlar arasındaydı.

Ne Nükleer, Ne Termik, Ne HES; Bu Güneş, Bu Rüzgar Bize Yeter!.. 

Silivri Çevre Derneği Başkanı

Ali Korsan