Çeşmecioğlu: 'Şaibeli bir referandumun gölgesinde kutluyoruz'

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen çelenk sunumlarının ardından bir açıklama yaptı.

Çeşmecioğlu: 'Şaibeli bir referandumun gölgesinde kutluyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, yaptığı açıklamada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şaibeli bir referandumun gölgesinde kutluyoruz” derken, “2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nda ortaöğretim düzeyindeki kız çocuklarının okullaştırma oranının yüzde 50’nin altında olduğu birçok ilimiz var.” diyerek de eğitim sisteminin sorununa değindi.

Öte yandan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi çelengini Atatürk Anıtı’na bırakan dernek yetkilisi “Şehitlerin kanlarıyla kazanılan bu bayramları tek bir okulun salonlarına hapsedenleri protesto ediyorum” diyerek, resmi kutlamaların belirli bir okulda yapılmasına tepki gösterdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu’nun yaptığı açıklama şu şekilde:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı TBMM’nin kuruluşunun 97. yılında, şaibeli bir referandumun gölgesinde kutluyoruz.

23 Nisan 1920, Cumhuriyetimizin en temel adımlarından biridir hatta en önemlisidir. Dört bir yanı işgal edilmiş bir ülkede, halkın temsilcilerinden oluşan bir Millet Meclisi kurulmuş ve yeni bir ülkenin yoktan var edilişinin öyküsü bu mecliste yazılmıştır.

Ulusal birliğin ürünü ve simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, saltanatı kaldırmış, egemenliğin kaynağını kutsal bir güce ve tek kişiye dayandırma anlayışını reddetmiş, ulusal egemenlik anlayışı ile toplumumuz laik Cumhuriyete doğru yol almaya başlamıştır.

Bizler, çocuklarımızın hiçbir ayrım yapılmadan ulusal egemenliğe duyarlı laik Türkiye Cumhuriyeti’nde bilimin yol göstericiliğinde, eşitlikçi, özgürlükçü, barışçı, insan haklarına saygılı, yaratıcı ve üretici yurttaşlar olarak yetiştirilmesini istiyoruz. Onlar yeryüzünde kendilerine bayram armağan edilmiş tek ülkenin çocuklarıdır. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nda ortaöğretim düzeyindeki kız çocuklarının okullaştırma oranının yüzde 50’nin altında olduğu birçok ilimiz var. Maaşlarını ödediğimiz, bütün giderlerini karşıladığımız yöneticilerin kendi gelecekleri yerine çocuklarımızın geleceğini düşünmelerini bekliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm çocuklarımıza ve ulusumuza kutlu olsun.