Chp Silivri 'Afiş Kesildi' suçlamasına Cevap verdi

CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, AKP tarafından basına servis edilen ve parti üyesi bir grup gencin, AKP afişlerini kestikleri için göz altına alındıkları, kendisinin de özür dileyip uzlaşma talep ettiğini iddia eden haberlere sert tepki gösterdi. Şahin 'Ortada özür dilenecek bir durum yok.' dedi

Chp Silivri 'Afiş Kesildi' suçlamasına Cevap verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin yaptığı açıklamada “Dün, AKP Silivri İlçe Başkanlığı tarafından basına servis edilen ve sansasyonel bir hava yaratılmaya çalışılan haberlerde, CHP üyesi bir grup gencin, AKP’ye ait afişleri ve bayrakları keserken yakalandıkları, göz altına alındıkları, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’in özür dilediği ve uzlaşma talep ettiği şeklinde iddiaları yalanladı.

Şahin, açıklamasında olayın iç yüzünü anlatarak “Çarşı Meydanı’nda, AKP Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca’nın afişinin bağlı olduğu iplerden bir tanesi, kendiliğinden kopmuş. Bizim afiş ve bayrak asmakla görevli parti üyesi genç arkadaşlarımız da, aynı bölgede çalışma yaparlarken, bunu görmüşler. Daha önce, pazartesi günkü Meclis toplantısında da, benzer iddiaların AKP İlçe Başkanı tarafından dile getirilmesi yüzünden, bu olayın kendilerinden bilineceğinden korkmuşlar. Zaten bir ucu kopuk olan afişin diğer ipini de keserek, kendi elleriyle gidip polise teslim etmişler, kopmuştu, buyurun alın, bizden bilinmesin demişler.

Tam bu esnada AKP’li arkadaşlar olay yerine gelmiş. Gece saat 03:00’e doğru bana görevli partili arkadaşlarımızdan telefon geldi, gençlerimiz karakolda, AKP’liler kendilerine baskı yapıyor dediler. Ben de hemen karakola giderek konuyla ilgili bilgi aldım. AKP’li Naif Yıldızlar Bey’e durumu sordum, bu esnada da, gürültüye gerek yok, halledilir, bunda bir şey yok dedim. Bana şikayetçi olduklarını söyledim. Özür dileyecek bir durum yok, biz de kendilerinden şikayetimize devam ediyoruz. Karakolu terk ettiğim, tepki gösterdiğim iddiaları doğru değil, aksine sabah yediye kadar, gençlerimizle birlikte karakolda kaldım.

Anlatıldığı gibi bir olay söz konusu değil, zaten o şekilde olsa, gençlerimiz kendi elleriyle polise gidip afişleri teslim etmezler. Gençlerimiz olayın farkında değillerdi, iyi niyetli davranmışlar. Biz kanunlara, yasalara saygılı bir partiyiz.” Diye konuştu.