CHP'li Meclis üyelerinden soru önergeleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14 Mart günü gerçekleştirilen oturumunda CHP'li Meclis üyeleri Saadet Gençoğlu, Melih Yıldız, Doruk Bulut ve Mümin Koçoğlu, Silivri'deki yaya üst geçidi ve yol bakım çalışmalı hakkındaki toplu önergeler verdi.

CHP'li Meclis üyelerinden soru önergeleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclis salonunda soru önergelerini meclis üyeleri adına okuyan Saadet Gencoğlu, İBB tarafından önergelerine yazılı cevap verilmesi talebinde bulundu.
Verilen soru önergeler şu şekilde;

*İlçemiz Akören Mahallesini Gazitepe Mahallesine bağlayan ve 03.11.2009 tarih ve 2009/7 no’lu UKOME kararı ile ana arter yol statüsünde bulunan Karasinan Caddesinin asfalt kaplamasının neredeyse tamamı bozularak irili ufaklı çukurlar meydana gelmiş ve stabilize bir yol haline gelmiştir. Bu caddelerin yenilenmesi ile ilgili olark vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde belediyemize talep ve şikayetler gelmektedir.

Bahse konu Karasinan caddesinin 2009/7 sayılı UKOME kararı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğundan tehlikeli ve kullanılmaz durumda olan yol kaplamasında öncelikle gerekli bakım onarım çalışmalarının yapılarak asfalt kaplamasının yenilenmesi hususunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz.

*İlçemiz Gümüşyaka mahallesinde Bostan dere üzerinde Suyabatmaz sokak ile Emirsultan caddesinin kesişimin de bulunan yaya üst geçidi 2017 yılında yaşanan sel felaketinde büyük hasar görmüş, burada yapılan dere ıslah çalışmalarından sonra tamamen yıkılmıştır.

Bahse konu bölgedeki üst geçidi yayaların özellikle yaz aylarında kullanıyor olmasından dolayı yeniden yapılması hususunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz.

*İlçemiz Alipaşa Mahallesinde sorumluluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Trablusgard bulvarında, kış aylarında yoğun kar ve yağmur yağışlardan dolayı yol kenarındaki kanallarda biriken suların taşması, yolda araçların geçişlerinde maddi hasarlı trafik kazaları meydana getirmektedir.

Can ve mal güvenliği açısından bahse konu Alipaşa mahallesi Köstemir caddesi üzerinden Tuzla deresine kapalı menfez yağmursuyu hattı imalatı yapılması hususunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz.

*İlçemiz Akören Mahallesini Kadıköy Mahallesine bağlayan ve 03.11.2009 tarih ve 2009/7 no’lu UKOME kararı ile anaarter yol statüsünde bulunan Cedid Ali paşa Caddesi ile Lalezar sokağın asfalt kaplamalarının neredeyse tamamı bozularak irili ufaklı pek çok çukur meydana gelmiş ve stabilize bir yol haline gelmiştir. Bu caddelerin yenilenmesi ile ilgili olarak vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde belediyemize talep ve şikayetler gelmektedir.

Bahse konu Cedid Ali paşa caddesi ile Lalezar sokak 2009/7 sayılı UKOME kararı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğundan gerekli bakım onarım çalışmalarının yapılarak asfalt kaplamasının yenilenmesi hususunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz.

*İlçemiz Sinanpaşa mahallesinde bulunan Aşağı dere, Gümüşyaka mahallemizde bulunan Damlıca deresi ve Silivri merkezde bulunan Boğluce derelerinde farklı zamanlarda meydana gelen büyük ölçekli maddi hasarların yanı sıra can kaybına da yol açan sel baskınları sonrasında hali hazırda dere ıslah çalışmaları devam etmektedir.

*Yine ilçemiz Selimpaşa mahallesinde bulunan Kömürlü deresi, Semizkumlar mahallesinde bulunan Çamurlu dere, Silivri merkezde bulunan Tuzla deresinde de şiddetli yağışlarda sel baskınları meydana gelmektedir.

Yukarıda sayılan Gümüşyaka mahallemizde bulunan Damlıca deresi ve çevre yollarda başlatılan çalışmaların durduğu, imalatların ne zaman başlayıp biteceği yine Çamurlu dere, Kömürlü deresi ve Tuzla derelerinde de can ve mal kayıpları yaşanmaması için dere ıslah çalışmalarının ne zaman hayata geçirileceği, ıslah çalışmaları devam eden ancak uzun zamandır sonlandırılmayan Boğluca deresi ile ilgili olarak yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili tarafımıza bilgi verilmesini arz ederiz.

*İlçemiz Selimpaşa ve Kavaklı mahallelerini birbirine bağlayan Güller caddesi ile İspir caddeleri 03.11.2009 tarin ve 2009/7 no’lu UKOME kararı ile ana arter yol statüsünde bulunmaktadır.

Yukarıda sayılan bu caddelerin asfalt kaplamasının neredeyse tamamı bozularak irili ufaklı pek çok çukur meydana gelmiş ve stabilize bir yol haline gelmiştir. Bu caddelerin yenilenmesiyle ilgili olarak vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde belediyemize talep ve şikayetler gelmektedir.

Bahse konu caddeler 2009/7 sayılı UKOME kararı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğundan gerekli bakım onarım çalışmalarının yapılarak asfalt kaplamasının yenilenmesi hususunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz.