Cumhuriyet'in 93. Yılı etkinlikleri bugün başladı

Cumhuriyet'in ilanının 93. yılı kutlamaları, bugün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Kutlama etkinlikleri yarınki programla devam edecek.

Cumhuriyet'in 93. Yılı etkinlikleri bugün başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet’in ilanının 93. yılında Silivri Sahili’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Saat 12.45’te başlayan çelenk programına Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cumhuriyet Başsavcı Vekili, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Jandarma Komutanı Hakan Karaaslan ve komuta kademesi, Meclis Üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Yalçın ve yönetimi, Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler, STK Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakamlık ve Silivri Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program sona erdi.
Resmi program sonrası alternatif çelenk sunumları da gerçekleştirildi. Silivri Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü, parti çelengini sunduktan sonra İlçe Başkanı Suna Göçengil bir açıklama yaparak Cumhuriyet’in öneminden bahsetti.
Vatan Partisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Medical Park Hastanesi de Ata’nın huzuruna çelenk sunumu gerçekleştirdi.
Kutlama programları yarın saat 10.00’da Silivri Stadı’ndaki törenle devam edecek. Yarın akşam ise saat 19.30’da Silivri Adliyesi önünden sahile uzanan kortej ve sonrasında Silivri Festival Alanı’nda Göksel ve Gece Yolcuları konserleri ile kutlamalar son bulacak.

Eyüp Can BALABAN