Darbe şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Türkiye'de darbe girişimi sırasında yapılan saldırılarda hayatını kaybeden şehitler için Silivri'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Darbe şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri İmam-Hatipliler Derneği, Memursen, İlim Yayma Cemiyeti, Önder, Ensar, İHH, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, AGD, TUGVA, Silivri Hemşeri Dernekleri, Silivri Genç Hareket, Silivri Yeşilay’ın aralarında olduğu Silivri Sivil İnisiyatif platformu tarafından İkindi namazına müteakiben Silivri Uğur Mumcu Meydanında düzenlenen gıyabı cenaze namazına yüzlerce vatandaş katıldı.
SÖZDE DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUZ
Cenaze namazı öncesinde Silivri Sivil İnisiyatif platformu adına basın açıklaması yapıldı. AK Parti SKM Başkanı Yetgin Çavdar tarafından okunan basın açıklamasında “15.07.2016 tarihinde demokrasimize vurulmak istenen başarılı olamayan sözde darbeye karşı yekvücut olmak için toplanmaktayız. Bağımsızlığımızın milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan Türk silahlı kuvvetleri içinde örgütlenmiş terör örgütünün kalkıştığı bu sözde darbe girişimini lanetliyoruz.”ifadeler kullanıldı.
GÜN CANIMIZ PAHASINA MÜCADELE ETME GÜNÜDÜR
Çavdar, basın açıklamasını şöyle sürdürdü; Bu terör örgütüne Silivri sivil toplum kuruluşları olarak şöyle sesleniyoruz. Ey ipleri başkalarının elinde olan örgüt bir kaç tank, bir kaç helikopter ve satılmış birkaç generalle bu ülkeyi ele geçirebileceğinizi düşünecek kadar aptal, sözde darbe metnini kendi okumak yerine başına silah dayayarak sesi titreyen bir kadına okutacak kadar korkak yönetmeyi düşündüğünüz meclisi binasını bombalayacak kadar kansız, kendi halkını helikopterlerle kurşunlayacak kadar vicdansız, masum emir kulu askerlerimizi kanlı eyleminize piyon olarak kullanıp öldürtecek kadar alçak, işleriniz istediğiniz gibi gitmeyince helikopterlere binip Yunanistan'a kaçıp sığınma isteyecek kadar şerefsizsiniz.Değerli kardeşlerimiz gün fikir ve düşünce ayrımı olmaksızın cennet vatanımızın ve şerefli bayrağımızın sıhhat ve selameti için bir beraber ve kardeş olma günüdür. Ülkemizin çeşitli kurumlarına sızmış bu terör örgütüne karşı yekvücut olarak canımız pahasına mücadele etme günüdür. Ayrıca yaşanan bu terör olayı karşısında Silivri'mizde bu olaya karşı siyasi parti, fikir, görüş ayrılığı olmaksızın yekvücut olarak mücadele eden tüm kardeşlerimize yürekten teşekkür ederiz. Sözlerimize son verirken bu elim olayda şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.   Allah milletimize zeval vermesin, Allah milletimizi, ülkemizi ve bütün insanlığı her türlü kötülükten muhafaza etsin. Sözlerimi Yüce Rabbimin bir Ayeti ile bitirmek istiyorum. Üzülmeyin, gevşemeyin, eğer inanıyorsanız, siz en yücesiniz. Allah'a emanet olunuz."
Basın açıklamasının ardından gıyabi cenaze namazında darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden şehitler için dualar edildi. Toplanan gurup Tekbirler getirerek dağıldı.