Denetimli Serbestlik Protokolü İmzalandı

Denetimli Serbestlik Protokolü 17 Ocak'ta tarihinde Kaymakamlık toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Ali Partal, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Cumhuriyet Savcısı Cihan Sağlam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Zencir ve İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş'ın katılımlarıyla imzalandı.

Denetimli Serbestlik Protokolü İmzalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce gerçekleştirilen infaz ve eğitim iyileştirme çalışmaları; Denetimli serbestlik müdürlüğü 2008 yılında kurulmuş 10 yıllık süreçte toplan 30849 kişinin takibi gerçekleşmiştir. 17 Ocak 2018 itibari ile müdürlüğün takip ettiği kişi sayısı 2464’tür.

Denetimli serbestlik müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitim iyileştirme çalışmaları üç ana temelde oluşmaktadır.

            Bireysel Görüşmeler

            Grup Çalışmaları

            Dış Kurum Seminerleri

Müdürlükçe Yürütülen Projeler; Yükümlülerin gelişimini ve sosyalleşmesini desteklemek amacıyla düzenlenen mesleki ve boş zaman yapılandırılmasına yönelik 2 adet proje geliştirilmiş, projelerden 365 yükümlü faydalandırılmıştır.

Kamuda Ücretsiz Çalışmaları; Denetimli serbestlik yargı bölgesinde bulunan Kaymakamlık, Belediyeler ve Cumhuriyet Başsavcılıkları ile yapılan protokoller kapsamında etkin bir şekilde uygulanmakta,2016-2017 yıllarında 14 farklı kamu kurumunda 381 yükümlü çalıştırılarak 112723 saatlik hizmet elde edilmiş, halen müdürlük gözetiminde 47 yükümlü kamuda ücretsiz olarak çalışmaktadır. Sonuç olarak denetimli serbestlik hizmetleri; suç işleyen kişilerin yeniden suç işlemesini önlemeyi, suçluların cezalarını toplum içinde rencide olmadan çekmelerini ve onlara her konuda rehberlik yaparak topluma kazandırılmasına katkıda bulunarak toplumun huzur ve mutluluğunu sağlamaktadır.