Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 91. Yıldönümü anısına Atatürk Anıtına çelenk sunulduktan sonra, deniz şehitlerini anmak üzere denize çelenk bırakıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. Yıldönümü kutlandı. Kutlama programı Silivri Liman Başkanı Raşit Çitim’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Silivri Liman Başkanı Raşit Çitim’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, Selimpaşa Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Yorulmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil, Meclis üyeleri Tamer Şişman, Osman Umuç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, SİBESO Başkanı Nuray Koçer, Silivri Muharip Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan ve vatandalar katıldı.

Deniz şehitleri anıldı

Programın ikinci bölümünde tekne ile denize açılan protokol üyeleri, denizde hayatını kaybedenler anısına Marmara Denizi’ne çelenk bıraktı. Teknenin sirenlerinin çalmasıyla birlikte denizde hayatını kaybedenler anısına da saygı duruşunda bulunuldu.