Dışişleri'nden 'hac' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Hac ibadetini yerine getirecek Türk hacı adaylarına ilişkin esaslar ve düzenlemeler konusunda, güvenlik tedbirleri dahil Suudi Arabistan makamlarının öngördüğü düzenlemeler konusunda mutabakata...

Dışişleri'nden 'hac' açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Hac ibadetini yerine getirecek Türk hacı adaylarına ilişkin esaslar ve düzenlemeler konusunda, güvenlik tedbirleri dahil Suudi Arabistan makamlarının öngördüğü düzenlemeler konusunda mutabakata varılmıştır" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, 2016 Yılı Hac düzenlemelerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Önceki yıllarda olduğu gibi 2016 yılı Hac dönemi için de Suudi Arabistan makamlarıyla gerekli eşgüdüm çalışmaları yapılmaktadır. Bu çerçevede, hac ibadetini yerine getirecek Türk hacı adaylarına ilişkin esaslar ve düzenlemeler konusunda iki ülke yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda, güvenlik tedbirleri dahil Suudi Arabistan makamlarının öngördüğü düzenlemeler konusunda mutabakata varılmıştır. Suudi makamlarının, hacı adaylarımıza ilişkin düzenlemeler konusunda göstermiş olduğu işbirliği memnuniyetle karşılanmıştır. Öte yandan, ülkemizden gidecek Suriyeli hacı adayları için de gerekli hazırlıklar Suudi Arabistan makamları ile koordinasyon halinde yürütülmektedir" dedi.
(İHA)