Dokuzu beş geçe hayat durdu

Dünya'nın birçok noktasında olduğu gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78. Yıldönümünde ölüm 09.05'te Silivri'de de hayat durdu.

Dokuzu beş geçe hayat durdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tam 78 yıl önce hayata gözlerini yuman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silivri’deki Atatürk Heykeli’ne çelenk sunma töreniyle anıldı. Törene protokol üyelerinin yanı sıra siyasi isimler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
8.45’te başlayan çelenk sunma programı, çelenklerin sunumunun ardından saat 09.05’te çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve müteakiben İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.
Törende protokol üyeleri adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bağlılığımızın sembolü Silivri Kaymakamlığı çelengi, Silivri Belediyesi çelengi, Cumhuriyet Başsavcılığı çelengi ve Rumeli Üniversitesi Rektörlüğü çelengi Ata’nın huzuruna sunuldu. Protokol üyelerinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Ziraat Bankası Müdürlüğü, Halk Bankası Müdürlüğü, Kent Konseyi Başkanlığı, Demokratik Sol Parti, Vatan Partisi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Muharip Gaziler Derneği, Ülkü Ocakları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Medical Park Hastanesi adına da çelenkler sunuldu.
Ayrıca Silivri’deki ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin taşıdığı okul flamaları ve Türk Bayrakları da Atatürk Anıtı çevresine konuşlandırıldı.
 
Devlet Hastanesi'nde de anma programı vardı
Silivri’deki anma programlarında biri de Silivri Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Saat 09.05’te hastane yönetimi,personeli ve hastalar bahçede toplanarak çalan sirenler eşliğinde Ata’ya saygı duruşunda bulundular.