Dünya Gıda Bankaları Birliği Silivri'de

Dünya Gıda Bankaları Birliği (Global Food Banking Network)’nin Projeler Müdürü Maurice Weaver ve Gıda Bankacılığı Derneği Genel Sekreteri Uğur Uralcan, Silivri Belediyesi’nin hayata geçirdiği en önemli projelerinden biri olan Gıda Bankası Derneği’ni ziyaret etti.

Dünya Gıda Bankaları Birliği Silivri'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın insan odaklı en önemli sosyal projelerinden biri olan Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni, Dünya Gıda Bankaları Birliği (Global Food Banking Network) ziyarette bulunarak çalışmaları yerinde inceledi. Birliğin Projeler Müdürü Maurice Weaver ve Genel Sekreteri Uğur Uralcan, Gıda Bankası’nın kayıt sürecinden başlayarak dağıtıma kadar olan süreci ile ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici ve Gıda Bankası Derneği Sorumlusu Esra Selimoğlu’ndan bilgi alarak market bölümünde detaylı incelemede bulundu. Özellikle kartlı sistemle yakından ilgilenen Maurice Weaver kartlı sisteme hayran kaldığını belirtti. Silivri Gıda Bankası için ellerinden gelen yardımları yapacaklarını ve destek vereceklerini dile getiren Weaver, Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni Amerika’nın Texas eyaletinde yapılacak olan 2011 yılı toplantısına davet etti. Ayrıca yayımlanacak dergilerinde Silivri Gıda Bankasına da yer vereceklerini ifade etti.

Dünya Gıda Bankaları Birliği yöneticisine eşlik eden Uğur Uralcan’ın Genel Sekreterliğini yürüttüğü Gıda Bankacılığı Derneği’ne, Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Süzer (Süzer Grubu) destek veriyor. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Profesör Doktor Aziz Akgül’ün yöneticisi olduğu, Gıda Bankacılığı Derneği’nin üyeleri arasında Banvit, G2M Dağıtım, Metro Cash & Carry, Ova Soğuk Hava Tesisleri, Sodexo ve Turkent A.Ş. (KFC ve Pizza Hut Türkiye) gibi firmalar ve Beşler, Starbucks, Süzer Grubu, Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği TUROB gibi kuruluşların yöneticileri yer alıyor.