'Dünyayı Kitap Yeşertecek'

Silivri Haber Ajansı'nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında Silivri Kaymakamlığı'nın oluru, Silivri Belediyesi ile Silivri Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle ilçe genelinde başlatılan 'Dünyayı Kitap Yeşertecek' isimli kitap toplama kampanyasında sona gelindi. Toplanan kitaplar düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi okullara teslim edildi.

'Dünyayı Kitap Yeşertecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Nisan 2018 günü başlayıp 30 Mayıs 2018 günü sona eren kampanyada ilçe genelinde 7 binin üzerinde kitap toplandı.

İBB Abdülezel Paşa Okulu kütüphanesinde düzenlenen törene Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Silivri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri Haber Ajansı İmtiyaz sahibi Yusuf Eker, Silivri Haber Ajansı Koordinatörü ve proje sorumlusu Chenay Kobak, okul müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

“YETKİN VE ETKİN BİR NESLİN YETİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAK”

Törende, Hoş geldiniz konuşmasını gerçekleştiren Chenay Kobak, Kitap toplama kampanyası hakkında detayları belirterek “Okumalı ve okutmalıyız. Ben problemlerimizi bilek güzü ile değil beyin gücü ile çözüleceğine inanan biri olarak okumalıyız diyorum. Okumak bize onlarca sorunla mücadele etmenin binlerce yolunu gösterir. Toplumsal barış için, ülkemizin güçlü olması için okumalıyız. Amacımız; düşünen, araştıran, sorgulayan, öğrenen ve öğreten, yetkin ve etkin bir neslin yetişmesine katkı sağlamak “dedi.

“7 BİNİN ÜZERİNDE KİTAP TOPLANDI”

Bugüne kadar proje etkinliklerimize ağırlık verdik diyerek konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay da “İlçe milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu eğitim öğretim yılı içerisinde pek çok proje uyguladık. Başlatılan ve bugün sona gelinen kampanya sonucunda okul kütüphanelerimiz daha da zenginleşmiş olacak .7 binin üzerinde kitap toplandı. Proje paydaşlarımız çok ciddi manada katkı sağladılar. Toplanan bu kitaplar başta köy okullarımız olmak kaydıyla diğer okullarımızın kütüphanelerine koyacağız. Önümüzde ki eğitim öğretim yılı içerisinde de bu zenginleştirilmiş kütüphaneleri öğrencilerimize sunacağız” dedi.

“PROJENİN MEYVE TOPLAMA ZAMANINI YAŞIYORUZ”

“Çok güzel bir projenin meyve toplama zamanını yaşıyoruz” diyerek konuşmasını gerçekleştiren ilçe Kaymakamı Ali Partal da konuşmasında “Nisan ayı ortalarında Yusuf Bey ve Chenay Hanım ziyaretime gelerek Silivri genelinde kitap toplama kampanyası başlatmak istediklerini dile getirdiler. Gerçekten çok güzel düşünülmüş bir projeydi. Her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirttik. Kurumlarımızla birlikte yola çıktık ve şu ana kadar 7 binin üzerinde bir kitap toplandı. Burada en büyük katkı projeyi başlatan ve takip eden Yusuf Bey ve Chenay Hanıma teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yine okul müdürlerimizin duyarlı yaklaşımı ve hassasiyetleri için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Silivri Haber Ajansı İmtiyaz sahibi Yusuf Eker’e ve Ajansı koordinatörü & proje sorumlusu Chenay Kobak’a teşekkür belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay tarafından takdim edildi.

BAŞSAVCI GÜMÜŞ’TEN ÖZEL TEŞEKKÜR

Ayrıca proje kapsamında ilçe genelinde en çok kitap toplayan Piri Mehmet Paşa ilk okulu Müdürü Harun Kazancı’ya teşekkür plaketi Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş tarafından takdim edildi. Başsavcı Gümüş, yaptığı teşekkür konuşmasında “Böyle güzel bir projeyi düşündükleri, hayata geçirdikleri ve organize ettikleri İçin Silivri haber Ajansı yöneticilerine, ayrıca proje katkı sunan tüm kurum ve şahıslara teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda Silivri Haber Ajansı İmtiyaz sahibi Yusuf Eker’e teşekkür plaketi de İlçe Kaymakamı Ali Partal tarafından takdim edilirken, Sayalar ve Çayırdere okuluna proje kapsamında toplanan kitaplardan okul ihtiyaçları kitaplar hediye edildi.

Program katılımcılarla birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.