Dut ailesinin bir üyesi olan incir bitmeden

Mevsimi olması nedeniyle uzmanlar tarafından günde 3-4 tane tüketilmesi önerilen incirin, bünyesinde barındırdığı vitaminler nedeniyle enerji vermesinin yanında, çocukların gelişiminde anne sütü kadar faydalı olduğu ayrıca kolesterolü de düzenlediği bildirildi.

Dut ailesinin bir üyesi olan incir bitmeden
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lezzetli ve tatlı incir insanlık tarihinin belki de en keyifli tüketilen meyvelerinden bir tanesidir. Görünüşü kadar sağlığa olan faydaları da yıllarca insanların dikkatini çekmektedir. İncir antioksidan, lif, mineraller ve vitaminler açısından çok zengin şifa kaynağıdır.

İncir içerdiği besin, vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa inanılmaz katkı sağlar. Sodyum, Potasyum ve Magnezyum açısından çok zengindir. Zengin bir C vitamini kaynağı olan incir, aynı şekilde fazla miktarda B3, B6, B2 ve K vitamini içermektedir. Çok az yağ içeren incirin kalp ve mideye çok faydası olan lif açısından çok zengindir.

Kemik sağlığının korunması, sağlıklı ve sağlam iskelet yapısının oluşması için incirin içerdiği bol miktarda kalsiyum ve potasyum devreye girer.

İncirin en önemli özelliklerinden bir tanesi kemik ve dolaylı olarak iskelet sağlığına olan faydalarıdır. Bol miktarda kalsiyum ve K vitamini içermesi kemik dokularını güçlendirirken, kemiklerin kırılganlıklarını azaltır.

Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.Mevsimi olması nedeniyle uzmanlar tarafından günde 3-4 tane tüketilmesi önerilen incirin, bünyesinde barındırdığı vitaminler nedeniyle enerji vermesinin yanında, çocukların gelişiminde anne sütü kadar faydalı olduğu ayrıca kolesterolü de düzenlediği bildirildi.

Taze incir püre şeklinde yüze 20 dakika uygulandığında cildi besler ve temizler. Özellikle akne sorunlarını giderme noktasında çok etkilidir. Ayrıca cildin yaşlanmasını önler.Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. Birçok kanser türüne karşı koruyucu etki yapar. 

İncir enerji verir.Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır.Şuan enerji depolamızın tam zamanı...