Eğitim Bir Sen'de seçim heyecanı yaşanıyor

Silivri Eğitim Bir Sen camiasında yeni bir seçim heyecanı yaşanıyor. 2014 yılındaki seçimlerden 4 yıl sonra girilen olağan seçim sürecinde, Eğitimciler Birliği Sendikası üyeleri 6 Ekim tarihinde sandık başına gidecek.

Eğitim Bir Sen'de seçim heyecanı yaşanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçemiz eğitim camiasının tanınan ve başarılı yöneticilerinden Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Emrah Erdoğan, 6 Ekim'de yapılacak olan seçimlerde güçlü bir ekiple temsilcilik görevine talip olduklarını belirterek başkan adaylığını açıkladı.

Kendisini destekleyen kalabalık bir gruba hitap eden Erdoğan, daha önceki seçim sürecinde iki listenin varlığıyla beraber zaman zaman kırgınlıkların yaşandığını hatırlatarak, geçtiğimiz birkaç aylık zaman diliminde birlik ortamı içerisinde seçim sürecine tek listeyle girmenin arayışında olduklarını belirtti.

Fakat tüm ısrarlı ve iyi niyetli çabalarının geçtiğimiz günlerde sonuçsuz kaldığını belirten Erdoğan, böylelikle üyelerin değişim için göstermiş olduğu irade ve kendisini aday gösterme isteklerini geri çeviremeyerek, 24 Eylül itibariyle tüm paydaşların hassasiyetini ve beğenisini karşılayacak bir yola adım attıklarını aktardı. Üyelerimizin iradesiyle tecelli edecek sonucun sendikamız başta olmak üzere tüm Silivri için hayırlı olmasını temenni ediyoruz diyerek sözlerini tamamlayan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları ise şöyle:

Zor zamanda atılan doğru bir adım, yürünmesi gereken uzun bir menzilin başlangıcı, varılması gereken geniş bir ufkun da habercisidir.
Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.” diyen Yunus Emre örnekliğinde bu yolculuğumuza başladığımızı ifade ediyoruz.

Sendikamızın başlayan seçim sürecini bir hizmet yarışı olarak görüyoruz. Seçime giren her başkan adayı, vizyonunu ve projelerini üyelerimiz ile paylaşacak ve üyelerimizden dört yıllığına yetki isteyecektir. Bu sürecin sonunda, kazanan sendikamız ve tüm üyelerimiz olacaktır.

Sendikamızın gelişimi için ortak aklı devreye sokmak bir zorunluluktur. Üyelerimizin tamamının sendikal hizmetlerden yararlanabilmesinin önünü açacağız.

Biz eğitimin paydaşları ile sıfır teması terk ederek asgari müştereklerde birleşip önemli konularda ortak hareket etme yollarını arayacağız.

Kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelen sendikadaki değişim, gelişim, gençleşme ve zihniyet devrimini biz gerçekleştireceğiz.

Sendikacılığı sınıf ve zümre için yapılacak bir uğraş olarak görmeyen Merhum Mehmet Akif İnan’ın “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir, gökleri insanın ortak tarlası” dizelerindeki kuşatıcılıkla, Silivri’mizin eğitim camiasını fert fert kucaklamak için adayız.

Bu bilinç ve ruhla, çıkmış olduğumuz bu zorlu yolda ötekileştirmeden, dün davaya omuz verenlerle bugün omuz vermekte olanları buluşturmak; yarın hizmet edecekleri yetiştirmek, erdemli geleceğe ulaşmak en büyük idealimizdir.

“Biz seçim sürecinin kırmadan, dökmeden ve yeni kırgınlıklara neden olmadan barış ve kardeşlik içerisinde geçmesinden yanayız. Seçim çalışmamızı da bunun üzerine bina ettik. Kişiselleştirmeden, kimsenin kişilik haklarına saldırmadan sadece projelerin konuşulduğu eğitim camiasına yaraşır bir şekilde sürdüreceğiz. Duruşumuzu asla bozmayacağız. Kısacası kendimizi ve projelerimizi anlatacağız. Üyelerimiz bizi üç hasletle anacak. İstişare, güven ve vefa.

İşlerimizi istişare ile yapacağız. Üyelerimiz kendilerini güven içerisinde hissedecek. Bu sendikaya emeği geçen herkes bizim başımızın tacı olacak. Onlara karşı vefalı olacağız.

EMRAH ERDOĞAN KİMDİR?

Emrah ERDOĞAN, 1982 yılında Tokat'ta doğdu. 2005 yılında Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesinden mezun olarak aynı yıl çok sevdiği öğretmenlik mesleğine adım attı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı Muhasebe-Finansman alanında yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılında eğitim yöneticiliği görevine başlayan Emrah Erdoğan, halen Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.