Eğitim-Bir-Sendikası Basın Duyurusu

Eğitimciler Birliği Sendikası Silivri İlçe Başkanlığı Basın Açıklaması

Eğitim-Bir-Sendikası Basın Duyurusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ucube Olan Camimiz Değil, Böyle Düşünen Zihniyettir.

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek amacıyla CHP’Lİ Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin öncülüğü ile 9 Nisan 2011 tarihinde Tepebaşı Belediyesi'nin sergi salonunda açılan Ucube-Ebucu adlı sözde karma resim ve karikatür sergisinde bir caminin iki minaresinin arasındaki mahyaya 'Ucube' yazısı ile türbanlı bir kadının yüzünün sütyen figürüyle resmedilmiştir.

Bunlar ne bir sanat eseri ne de bir destek aracı olamaz, bunlar olsa olsa inançlarımıza, kültürel değerlerimize, camilerimize, kadınlarımızın, kızlarımızın inançları gereği giydikleri kıyafetlere dolayısıyla onların onurlarına yönelik bir müdahaledir, saldırıdır. Sanatı alet ederek kimse inançlara ve kutsal değerlere saldıramaz.

Bizim sanata ve sanatçılara sevgimiz ve desteğimiz sonsuzdur. Oysa bunları sanat eseri diye ortaya koyanlar haklarını ve hadlerini bilmeyen kişilerdir. İnsanların inancını, kutsalını aşağılamaya sanat denmez. Bu davranışlarla inancımız ve camilerimizin değeri azalmaz, kadınlarımızın onuru kırılmaz fakat bunları yapanların değeri düşer, küçülürler, bayağılaşırlar.

Bu saygısızlık ve hakaret hiçbir dine veya inanca yapılamaz. Herkes haddini ve hakkını bilmelidir. Ucube olan, bu milletin insanına, inancına, kültürüne, giyimine, kuşamına hakaret etmeyi marifet sayan beyinler ve zihniyetleridir. Bu zihniyet en ilkel rejimlerden ve ideolojilerden daha geride bir zihniyettir.

İnsanların dini inançlarına ve yaşam tarzlarına karşı müdahalede bulunmak ve onları küçük düşürücü hareketlerde bulunmak suçtur. Hukuk kurumları görevlerinin gereğini yerine getirmeli, bu suçu işleyenler gerekli cezalarını çekmelidir.

Buradan bu resimleri yapanları, bu sergiyi organize eden kişi veya örgütleri ve bunlara yardımcı olanları kınıyoruz.”