Emekçi Kadınların günü kutlanacak

Silivri Belediyesi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında sivil toplum kuruluşu ve dernekler ile işbirliği yaparak, farklı birçok organizasyon gerçekleştirecek

Emekçi Kadınların günü kutlanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Silivri’de farklı bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Silivri Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve derneklerle yapmış olduğu iş birliği çalışmaları kapsamında, Emekçi Kadınlar Gününü farklı etkinliklerle kutlayacak.

 

PİPPA’YA MEKTUP VAR!

Dünya barışı için beyaz gelinlik giyip Milano’dan otostopla yola çıkan Pippa Bacca’nın yolculuğu, Türkiye’de, Gebze Ballıkayalar’da uğradığı saldırıyla çok üzücü bir şekilde sonlanmıştı. Yönetmen Bingöl Elmas tarafından belgesel film olarak beyaz perdeye taşınan ve kadınlara yönelik saldırıların konu olduğu ‘Pippa’ya Mektup’ isimli film, Eğitim Sen Silivri Şubesi’nin katkılarıyla 06 Mart 2011 Pazar Günü Silivri Belediyesi Yücel Erdem Tiyatro Salonu’nda gösterilecek. Saat 16.00’da başlayacak filmin ardından, Yönetmen Bingöl Elmas’ın kadınlar gününe yönelik söyleşisi ve müzik dinletisi gerçekleşecek.

 

KADIN KURSİYERLERDEN SERGİ

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nin kadın kursiyerleri de, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle emeklerini sergileyecek. 06 Mart 2011 Pazar Günü açılacak fotoğraf, resim ve el sanatları sergisi bir hafta boyunca ziyarete açık olacak.

 

EMEKÇİ KADINLAR YÜRÜYECEK

Silivri Belediyesi önderliğinde; Silivri Kent Konseyi, Eğitim Sen Silivri Şubesi, Alevi Kültür Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın destekleriyle gerçekleşecek olan Silivri Kadın Platformu yürüyüşü, 08 Mart 2011 Salı Günü Silivri Lisesi önünden başlayacak. Saat 17.30’da start alacak yürüyüşün sonunda Silivri Uğur Mumcu Meydanı’nda ortak bir basın açıklaması yapılacak. Silivri Kadın Platformu, organize edilen yürüyüşe tüm Silivrili kadınları davet etti.