Emekli Albay Dursun Çiçek tahliye edildi

Balyoz davası kapsamında tahliye edilen emekli Albay Dursun Çiçek, 'Taklit imza atanlar, sahte plan yapanlar, bunları ihbar mektubuyla savcıya ulaştıranlar paralel yapının tetikçileridir' dedi.

Emekli Albay Dursun Çiçek tahliye edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Balyoz davası kapsamında tahliye edilen emekli Albay Dursun Çiçek, “Taklit imza atanlar, sahte plan yapanlar, bunları ihbar mektubuyla savcıya ulaştıranlar paralel yapının tetikçileridir” dedi.


Silivri Cezaevi’ndeki işlemlerinin ardından tahliye edilen emekli Albay Dursun Çiçek, gazetecilere bir açıklama yaptı. Çiçek, “Kampanyaların, sessiz çığlıkların sayesinde ailemizin, yakınlarımızın, daha da önemlisi Atatürk Cumhuriyeti’nin en güzel avukatı İrem Çiçek’in sayesinde bugün sizlerin karşısındayım” diyerek sözlerine başladı. Çiçek, “Başbakanın ofisine dinleme cihazı koyan bu çete, 2009’da imzamı taklit ederek bize kumpas kurdu. Bunu hep anlatmaya çalıştık. Sahte ihbarcılar da buna destek verdi. Her şey apaçık ortaya çıkınca Anayasa Mahkemesi de Ankara’da hakimler olduğunu gösterdi” dedi.

Süreç boyunca desteğini eksik etmeyenlere teşekkür eder Çiçek, “Bu süreçte bizlere destsek veren aydınlara adına basın adınca gençler adına teşekkür ediyoruz. Tek amacımız bize yapılan kumpasların bizim çocuklarımız torunlarımız yaşamasın. Bize sağlanmayan adil yargılanma hakkının onlara verilmesini istiyoruz. Çocuklarımız, torunlarımız çok daha adil düzen olan Türkiye’de daha adil yaşamasını istiyoruz. Canileri, alçakları poliste, yargıda, medyada bu örgütü ortaya çıkardığı zaman çocuklarımız daha adil Türkiye’de yaşayacak. Daha özgür ortamlarda daha etkin olarak devam edeceğiz. Türkiye gençlerinin buna ihtiyacı var. Bu mücadeleyi zaman zaman gözlerim yaşararak koğuşta izledim. Biz askeriz, her ortamda mücadele ederiz. Esas sıkıntıyı kızım ve eşim çekti. Kızımı burada öpüyorum” diye konuştu.
Cemaatin komplo kurduğunu iddia eden Çiçek, “Tek sorumlu bu çetedir. Taklit imza atanlar, sahte plan yapanlar, bunları ihbar mektubuyla savcıya ulaştıranlar paralel yapının tetikçileridir. Bunlara ne kadar siyasi destek verilmiş bunu çete itiraf edecek, bunu Türk milleti de görecek. Hedefte çete tetikçiler var. Bunları yargıya teslim ettiğimiz zaman arkasındaki azmettiricileri, siyasetçileri bunlar söyleyecek. Hep beraber göreceğiz” dedi.

Çiçek, yaptığı açıklamasının ardından ailesi ve sevenlerinin tezahüratları eşliğinde cezaevinden ayrıldı.