Engelliler Haftası Kutlanıyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin Engelliler Haftası nedeniyle açtığı sergiye katılarak, yapılan çalışmaları tek tek inceledi.

Engelliler Haftası Kutlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle ilçe genelinde planlanan program kapsamında Lions Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin el sanatları sergisine katıldı. Silivri kordon boyunda, engelli öğrencilerin yaptığı çalışmalardan oluşan serginin açılışına Başkan Işıklar’ın yanı sıra, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Kaya, birçok eğitimci ve engelli ailesi de katıldı.

Işıklar; “Toplumun Eşit Birer Bireyi Olmalılar”

Okul Müdürü Mesut Özdoğan ile birlikte sergiyi dolaşan Işıklar, öğrencilerle sohbet etti. Başkan Işıklar; “Engellilerimize hem eğitimde hem de sağlık hizmetlerinde büyük bir çaba göstererek, önemli hizmetler veriyoruz. Engelleri aşmak, onları sadece bir merkezde toplayarak bir günlük tedavisini, bakımını yapmak da çözüm değil. Onları da toplumun eşit bir bireyi haline getirebilmek için, sürdürülebilir bir eğitim anlayışını da ortaya koymak zorundayız. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yılın sadece belirli gün ve aylarında, günübirlik yaşantılarına değil; gelecek kaygılarını, rahat bir hayat özlemlerini de gönülden paylaşıyor, bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.  

Müsabakada Yarıştılar

Engelliler Haftası kapsamında Silivri Kapalı Spor Salonu’nda Zihinsel Engelli Öğrenciler Arası Spor Müsabakaları gerçekleştirildi. Müsabakalara katılan Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, yarışmalara katılan tüm öğrencilere başarılar diledi. Gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenlere ödülleri ilçe protokol üyeleri tarafından verilirken, Silivri Belediyesi’ne verilen teşekkür plaketini de Elif Bilici aldı.