Eykom Ve Özürlüler Vakfı’ndan Örnek İşbirliği

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi ile Özürlüler Vakfı, ortaklaşa gerçekleştirdikleri engelli haklarına yönelik eğitim toplantısında, engelli ailelerine sahip oldukları haklarla ilgili önemli bilgiler verdi.

Eykom Ve Özürlüler Vakfı’ndan Örnek İşbirliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi ile Özürlüler Vakfı, engelli haklarına yönelik olarak bir eğitim toplantısı gerçekleştirdi. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Yücel Erdem Tiyatro Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Kaya, Özürlüler Vakfı Başkan Yardımcısı Banu Adıyaman ve birçok engelli ailesi katıldı.

 

YAĞMUROĞLU; “ENGELLİ BİREYLERİMİZ ARTIK DAHA RAHAT”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Gökhan Yağmuroğlu; “Hepinize davetimizi geri çevirmeyip bugün burada olduğunuz için teşekkür ederim. Ülke nüfusumuzun % 12’si engelli. Bu her 9 kişiden 1 tanesi engelli anlamına gelir. Bu demektir ki biz her gün 8,5 milyon kişinin önüne engeller koyuyoruz. Çevre şartlarını herkesin yararlanabileceği hale getirirsek, engelli diye bir tanımlamayı ortadan kaldırırız. Bugün engelli bireylerimizin Silivri cadde ve sokaklarında daha rahat dolaşabildiğini görüyoruz. Bugün burada olmayı çok isteyen ancak yoğun programı nedeni ile aramızda olamayan Sayın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ın bu konuda katkısı çok büyük. Kendisine engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran tüm çalışmaları için ve engellilere verdiği önem için teşekkür ediyorum” dedi.

 

VAKIF YETKİLİLERİ ENGELLİ HAKLARINI ANLATTI

Özürlüler Vakfı Başkan Yardımcısı Banu Adıyaman, vakıf faaliyetlerinden bahsederek başladığı konuşmasında, ülkemizde yaşanan engelli sorunlarına ve engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak haklara ve faaliyetlere değindi. Yaklaşık 2 saat süren programda Psikolog Pınar Kaya “Ailenin Engelli Bireye Yaklaşımı” konulu bir sunuş gerçekleştirdi.  Zihinsel Engelliler Öğretmeni Çiğdem Baltacı “Özel Eğitimin önemi” hakkında katılımcı ailelere bilgilendirmede bulunurken, engellilerin hukuksal sorunları hakkında da Özürlüler Vakfı Genel Sekreteri Esra Berberoğlu katılımcı ailelerin sorularını yanıtladı. Programın sonunda Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi ile Özürlüler Vakfı, hukuksal konuların üzerinde durulacağı bir toplantının daha düzenlenmesi kararı alınırken, etkinlik düzenlenen kokteyl ile son buldu.