Ezilerek ölüme terk edilen köpek tüm Türkiye'yi ağlattı

Önceki gün Silivri Pirimehmet Paşa Mahallesi Ahmet Kemal bey sokakta bir aracın üzerinden geçerek ölüme terk ettiği Liza adlı köpeğin internete düşen görüntüleri tüm Türkiye'yi ağlattı.

Ezilerek ölüme terk edilen köpek tüm Türkiye'yi ağlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İddialara göre Silivri'de faaliyet gösteren bir su firmasının 34 Z….  plakalı aracı, sürücüsü tarafından yolda yatan Liza adlı köpeğin üzerine sürüldü. Görgü tanıklarının beyanına göre Liza adlı sokak köpeğinin üzerinden geçen sürücü umursamaz tavırlarla yoluna devam etti. Köpeğin acı dolu çığlıklarını diğer sokaklardan da duyan bir çok hayvansever yardıma koştu. Hayvanseverler yaşanan olay sonrasında Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneğini arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen dernek yöneticileri Liza adlı köpeği alarak tedavi altına aldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan köpek sokakta kendisine bakan hayvanseverler tarafından geri alınarak defnedildi. Liza adlı köpeğin yaralı olarak yardım beklediği sıralarda ise annesi olan Angel adlı sokak köpeğinin yaralı yavrusunu ayağa kaldırma ve insanlardan yardım çağrısında bulunması hem olay yerindeki vatandaşları hem de internette görüntüleri izleyen vatandaşları gözyaşlarına boğdu. O görüntüler internette yüzlerce kişi tarafından paylaşılırken olayın failinin ifadeye dahi çağırılmamış olması tepkilere neden oldu.

HAYKURDER'den suç duyurusu!

Olay sonrası Liza'nın üzerinden araçla geçen ve olay yerinden ayrılan araç sürücüsü HAYKURDER tarafından tespit edildi. Silivri Polis Merkezi Amirliğine ve Silivri Kaymakamlığına olayla ilgili şikayette bulunuldu. Şahsın henüz ifadesinin bile alınmamış olmasına hayvanseverler tepki gösterdi. HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı yaptığı açıklamada "Olaya iyi niyetle ve kaza olduğuna inanarak yaklaşmak istesek de malesef görgü tanıklarının beyanları ve olay sonrası yaşananlar bunun bir kaza olmadığını, bir cinayet olduğunu ortaya koyuyor. Yerde yatan köpeğin üzerinden geçtikten sonra umursamazca yoluna devam eden şahsın daha önce de başkaca kedi ve köpekleri ezdiğine dair şikayetler olduğu iddia ediliyor. Araştırıyoruz. Olayla ilgili şikayetçi olmuşsak da şu ana kadar şahıs ifadeye çağırılmadı. Liza adlı köpeğimiz derneğimizin o sokaktaki temsilcileri tarafından düzenli olarak beslenen ve bakımı yapılan 4 sokak köpeğimizden biriydi. Çok uysal ve sakin bir köpekti. Olay sonrası Silivri'de yapılan tetkiklerde kalçasında kırık, iç kanama, travmaya bağlı ödem ve açık yaraları olduğu tespit edildi. Daha donanımlı bir hastanede tedavisine devam edilmesi hekim tarafından uygun görüldüğü için ilk müdahalesi yapılarak hızlıca İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Avcılar Hayvan Hastanesine sevk edildi. Fakat malesef fakültede yapılan tüm müdahalelere rağmen Liza kurtarılamadı. Olayın takipçisiyiz. Hayvanseverleri sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Konunun sıkı takipçisiyiz" dedi.

Öte yandan olayla ilgili olarak Silivri Hayvan Haklarını Koruma Derneği, Ege Hayvan Hakları Federasyonu, Marmara Hayvan Hakları Federasyonu, Mucize Patiler Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ve bir çok platformun yönetici, temsilci ve üyeleri de sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak fail hakkında işlem yapılmamasına tepkilerini dile getirdi.