Fenerbahçe Üniversitesi'nin Kampüsü Tanıtıldı

Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Fenerbahçe Üniversitesi'nin Silivri'de kurulacak kampüsünü ziyaret etti. Ziyaretlerde, gazetecilere Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili bilgiler verildi.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin Kampüsü Tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Genel Sekreter  ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu, Genel Koordinatör Tamer Yelkovan, Yönetim Kurulu Danışmanı Vedat Olcay, Hedef 1 Milyon Üye Proje Sorumlusu Ece Köprek, Fatih Şube Başkanı Yahya Uğur, Kadıköy Şube Başkanı İlyas Bulcay, Silivri Şube Başkanı Orhan Öpçin, Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, Amatör Şubeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya, SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, SİAD Yönetim kurulu başkan yardımcısı Mesut Söylet, Silivrispor yönetim kurulu üyesi Süleyman Gençoğlu, Meclis üyeleri, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert, kulüp çalışanları ve basın mensuplarının katıldığı organizasyonda ilk olarak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar makamında ziyaret edildi.
 
Işıklar: “Emeği geçen herkese teşekkür ederiz”
 
Ziyaret esnasında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği sunumda Silivri ve Fenerbahçe Üniversitesi’nin kurulacağı alanla ilgili bilgiler verdi. Üniversite’nin Silivri için önemine değinen Işıklar,  “Silivri’ye Fenerbahçe Üniversitesi’nin kazandırılması, İstanbul’un gelişmekte olan bu güzide ilçesinin Fenerbahçe markasıyla anılacak olması bizim için çok önemli. Önemli bir markayı sizlerle birlikte yaşatmış ve büyütmüş olacağız” dedi.
Silivri halkının Fenerbahçe camiasını Silivri’de görmekten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Biz, Fenerbahçemize sadece kampüs alanı değil, ileriye dönük teknopark ve gelişme alanı da tahsis edeceğiz” diye konuştu.
Üniversite’nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Fenerbahçe Üniversitesi Silivri’yi bir eğitim üssüne çevirecek, markalaştıracak. Buna inanıyorum. Biz de bunun farkındayız. Şimdi bilimle, akılla Fenerbahçe Üniversitesi’nin uzmanlaşacak alanlarıyla önemli inovasyon merkezi haline getirebiliriz. Emeği geçen tüm siyasilere, bürokrasiye, YÖK’e teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de başta Aziz Yıldırım Başkanımız olmak üzere Fenerbahçe camiasına ediyorum” dedi.
 
Mahmut Uslu: “Tüm Türkiye’ye Armağan Olsun”
 
Fenerbahçe spor Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcü Mahmut Uslu da, konuşmasına teşekkür ederek başladı. Uslu, “Ben başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK’e, bakanlara, parti başkanlarına, emeği geçen ve bize inananlara teşekkür ediyorum. Çok uzun bir bekleyiş oldu. Çok emek verildi. Sonunda üniversiteyi kurduk. Bu süreçte önemli katkılarınızdan dolayı size de çok teşekkür ederiz. Sadece Silivri için değil Türkiye’ye armağan olsun. Türkiye’nin bulunduğu ortamda, biliyorsunuz 15 Temmuz’da da noktalandı. Türkiye’de cumhuriyete inanan, Atatürkçü ve çok önemli şekilde insan yetiştirilmesine ihtiyaç olduğunu, Fenerbahçe’nin de buna katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum. Bu yüzden yola çıktık. Biliyorsunuz öncelikle hedefimiz; sporda, sağlıkta ve bilimde bir üniversite kurmak. Hocalarımız sayesinde de bunu iyi bir şekilde ilerleteceğiz. Çünkü Türkiye’nin böyle bir açığı var. Spor kulübü olarak 9 branşta oyuncu yetiştiriyoruz, Türkiye’ye hizmet veriyoruz. Bunun eksikliğini çok yaşıyoruz. Diğer ülkelerden çok geride kalmışız. Fenerbahçe Üniversitesi’nde yetişen çocuklar ve ondan sonraki nesiller koşarak daha iyi yerlere getirirler. Bu vesileyle kulübümüz ve camiamız adına bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur. Biz hemen faaliyete başladık. Bundan sonra normal prosedürler var, o prosedürler yerine getirilecek ve hemen başlayacağız. Niyetimiz önümüzdeki seneye yetiştirmek” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Mahmut Uslu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a adının yazılı olduğu forma ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’la çekilmiş olduğu fotoğrafı hediye etti.
Daha sonra üniversitenin kurulması planlanan arazileri gezen heyeti, mevcut binaların içini gezdiler ve bilgi alışverişinde bulundular. Ziyaret; Silivri Belediyesi’nin verdiği öğle yemeğiyle sonlandı.