Fırıncılara yeni düzenleme

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bir yönetmelik yayımlayarak ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üreten işyerlerini de kayıtlı gıda işletmeleri arasına aldı.

Fırıncılara yeni düzenleme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakanlığın “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı.  Yönetmelik değişikliği ile ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üreten işyerlerine 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle kayıtlı gıda işletmesi olma zorunluluğu getirildi.

Yönetmeliğin değiştirilen 6’ncı maddesinin ikinci fıkrasında şu ifadelere yer verildi;

“(2) Yetkili merci tarafından başvuru on beş iş günü içerisinde incelenir. Bilgilerin ve belgelerin eksiksiz hazırlanmış olması durumunda, gıda işletmelerine yetkili merci tarafından Ek-5’te yer alan işletme kayıt belgesi, Ek-14’te yer alan kayıt kapsamındaki gıda işletmelerinin faaliyet konuları belirtilerek düzenlenir. Gıda Hijyeni Yönetmeliği hükümlerine uygunluğu açısından ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üreten işletmeler yerinde resmi kontrole tabi tutulur. Yerinde yapılan resmi kontrol sonucunda işletmenin uygun bulunması halinde Ek-5’te yer alan işletme kayıt belgesi, Ek-14’te yer alan kayıt kapsamındaki gıda işletmelerinin faaliyet konuları belirtilerek düzenlenir.”