Gelir testi için son gün !

Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Müdürlüğü, genel sağlık sigortası borcuyla karşılaşmamak için 30 Eylül'e kadar gelir testi yapılması gerektiğini duyurdu. Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlar borçlarını yapılandırıp sildirebilecekler.

Gelir testi için son gün !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm Türkiye'de geçerli olan konuyla ilgili açıklama yapan Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Mümin Bagatır, Genel Sağlık Sigortalısı olarak sayılan sigortalılardan tescili yapılmış ancak gelir testine hiç başvurmayan vatandaşların, 30 Eylül 2015 tarihi mesai bitimine kadar yerleşim yerlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırmaları gerektiğini ifade etti. Mağduriyet yaşanmaması için, gelir testi yaptırmaları gerektiğinin önemine değinen Bagatır, Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanların ise borç yapılandırması hakkından faydalanabilmeleri için 2 Kasım 2015 Pazartesi gününe kadar kuruma başvurmaları gerektiğini vurguladı.

İl Müdür Yardımcısı Mümin Bagatır, 2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin olup ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşların, bu borçlarını peşin veya 6, 9, 12 veya 18 taksitlendirerek ilk taksitini ve cari ay prim ödemesinden sonra sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini, borçlarını yapılandıran vatandaşların ilk taksit ve peşin ödeme süresinin 30 Kasım 2015 te sona ereceğini belirtti. Bu konunun hassasiyetini vurgulayan Bagatır, “1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Genel Sağlık Sigortası zorunlu hale geldi. Vatandaşlarımızın bununla ilgili borçla karşılaşmamaları için mutlaka gelir tespitini yaptırmaları gerekiyor” dedi.