Gencoğlu 'Engelliler İçin Otobüse Biniş Düzeneği Konulsun'

Silivri Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Saadet Gençoğlu İBB'ye Önerdi: Silivri-Yenibosna Halk Otobüslerine Engelliler İçin Otobüse Biniş Düzeneği Konulsun

Gencoğlu 'Engelliler İçin Otobüse Biniş Düzeneği Konulsun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Saadet Gençoğlu hazırladığı 2 adet yazılı soru önergesini İBB Meclis toplantısında sözlü okudu. CHP’li Meclis Üyesi Saadet Gençoğlu, Otobüslerde engelliler için ayrılmış yerlerin olmasının eşitlik ve adalet bakımında zorunlu olması gerekliliğine vurgu yaptı ve günlük onbinlerce vatandaşın seyahat ettiği Silivri-Yenibosna arası çalışan Halk Otobüslerine engelli vatandaşların otobüslere binmek için engelli rampası, mekanizması ve girişi olmadığına dikkat çekerek şu öneriyi Meclis gündemine getirdi: "İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı “Silivri Birlik” ünvanlı otobüslerinin hiç olmazsa bir bölümünün engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilmesi bir zorunluluktur. Yine, Metrobüslerdeki engelli asansörleri amacına uygun kullanılmaması neticesinde zaten hayatı zorluklarla dolu engelli vatandaşlarımız, yersiz ve gereksiz bir başka zorlukla karşı karşıya kalmaktadır"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Ocak ayı Meclis toplantılarında Silivri Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyeleri Saadet Gençoğlu, Melih Yıldız, Doruk Bulut ve Mümin Koçoğlu imzaları ile önerge meclise sunuldu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR MECLİS BAŞKANLIĞINA

Silivri ilçemizde ulaşım hizmeti vermekte olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı “Silivri Birlik” ünvanlı otobüslerinin hiç olmazsa bir bölümünün engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilmesi bir zorunluluktur. Bunun için de kapılarında asansör düzeneği bulundurulması gerekmektedir. Bu düzeneğin olmaması sonucu engelli vatandaşlarımız bu otobüslerin sağladığı ulaşım hizmetlerinden, bir başkasının yardım ve desteği olmadan yararlanamamaktadır.

Sorunun çözüm noktasında İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet vermekte olan ulaşım araçlarının ihtiyacı karşılayacak bir bölümde, engelli vatandaşlarımızın kendi başlarına inmelerine ve de binmelerine yarayacak asansör düzeneğinin zorunlu tutulmasıdır. Önergemizin başkanlık makamına havalesini ve tarafımıza yazılı bilgi verilmesini arz ederiz. Saygılarımızla.

Metrobüslerdeki engelli asansörleri amacına uygun kullanılmaması neticesinde zaten hayatı zorluklarla dolu engelli vatandaşlarımız, yersiz ve gereksiz bir başka zorlukla karşı karşıya kalmaktadır

Gencoğlu Engelliler İçin Otobüse Biniş Düzeneği Konulsun

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR MECLİS BAŞKANLIĞINA

Metrobüs duraklarında engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulan engelli asansörleri amacına uygun kullanılmamaktadır. Söz konusu asansörlerin engelli vatandaşlardan daha çok başkaları tarafından kullanıldığı dikkatlerden kaçmamaktadır. Hal böyle olunca zaten hayatı zorluklarla dolu engelli vatandaşlarımız, yersiz ve gereksiz bir başka zorlukla karşı karşıya kalmaktadır.

Görsel ve yazılı basında durumu tespit eden çok sayıda haber yapılmış olmasına rağmen bu durum çok da değişmeden süre gelmektedir. Engelli asansörlerine yakın yerlerde görevli belediye personelinin konuyla ilgili dikkatinin çekilmesi, kendilerini sorumlu saymaları, bunu da görevleri arasında kabul etmeleri ve amacı dışında kullanımlara karşı uyarı ve engelleme yönünde bir eylem içinde olmaları sonucunu doğuracaktır.

Önergemizin başkanlık makamına havalesini ve tarafımıza yazılı bilgi verilmesini arz ederiz. Saygılarımızla,

Saadet Gençoğlu, Melih Yıldız, Doruk Bulut ve Mümin Kolcuoğlu

Gencoğlu Engelliler İçin Otobüse Biniş Düzeneği Konulsun