Girişimcilik Kursu Sertifika Töreni yapıldı

Silivri Belediyesi, SİBESO ve İş-kur ortaklığında düzenlenen Girişimcilik kursu sertifika töreni, Önder Yılmaz Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.

Girişimcilik Kursu Sertifika Töreni yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Tiyatro Salonunda gerçekleşen sertifika törenine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, SİBESO Başkanı Nuray Koçer, İstanbul Odalar Birliği yönetim kurulu üyesi Ahmet Yazıcı, İşkur Büyükçekmece Müdürü Hüseyin Fazlı, Meclis üyeleri Saadet Gençoğlu, Hakan Sefa, Sanayi, Sitesi kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Şoförler ve otomobilciler odası başkanı Recep Akıncı, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, mahalle muhtarları, kursiyer ve yakınları katıldı.

“ÖNCÜLÜK YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Programın Açılış konuşmasını SİBESO Başkanı Nuray Koçer gerçekleştirdi. Koçer konuşmasında “Türk halkının girişimci bir halk olduğunu el birliği ile gördük. Bugün bizim için heyecanlı bir gündür. Silivri Belediyesi ile esnaf sanatkârlar odamızda hocamızla ve öğrencilerimizle bir adım attık. Bu tarihi adamdır ve esnaf odamıza yakışan bir adımdır. Girişimciliğin uygulamalı ve bilimsel şekilde başlatılması gerekiyordu, Bizlerde Silivri Belediyesi ve odamızda bu adımı attık. 2017 yılında bu yana yaklaşık 500 kursiyerimiz mezun ettik. Bunların yaklaşık %30’u daha şimdiden Kredi işlerini bitirip ticari faaliyetlerine başladılar. Bizler Öncelikle kursiyerlerimize böyle bir kursa dahil oldukları için kendilerini tebrik ediyoruz. Girişimci, her yerde kaynaklarını bir araya getiren en yüksek katma değeri oluşturan, böylelikle hayatını sürdüren iş yerini ayakta tutan toplumun önemli fertleri haline gelmişlerdir. Bizde bu girişimcilere yeni hayatlarında öncülük yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu görevimizi de her daim sürdüreceğimizin de bilinmesini isterim” dedi.

“SİLİVRİ KADINLARINA ÇOK DEĞER VEREN BİR YER”

Dönem kursiyerlerini temsilen Derya Hoşgör de yaptığı konuşmada “Silivri’de yaşam güzeldir gerek Başkanıyla gerek diğer başkanlarımızla ve sahiliyle, sosyal çalışmalarıyla. Şimdi Silivri ‘de gerek sosyal kültürel etkinlikleriyle gerek önemli günlerin hiç aksatılmadan kutlanılması olsun. Bunlar bizim milletimizin değerlerini sağlayan yegânı şeyler, bunlar için Başkanıma çok teşekkür ederim. Başkanımızın yaptıklarını herkes severek takip ediyor, fakat bir de girişimcilik kursu yaptık o da sağ olsun Nuray Başkanımla KOSGEB’le ve Yetka Hocamla birlikte yürüttük. Ben 12 yaşımdan beri çalışıyorum ama Üniversite okumayı da ihmal etmedim. Biz geldik kadın girişimcileri biraz daha sosyal hayata kadınları katalım dediler. Biz buraya baya bir kadınla katıldık çok da güzel oldu. Esnaf Odasına çok rahat girebildik, eğitimlerimiz çok başarılı oldu orada bize Esnaf olmanın aslında insana sadece istediğiniz parayı alıp işinize yolunuza bakmanın olmadığını gösterdiler bize. Ahlak bir etikten bahsettiler. etikli olursanız bir iş ahlakınız olursa kişisel ahlakınızla, karakteriniz ve iş ahlakınızla bunu ekonomik sistem üzerine dökebilirseniz yolunuz daha çok açık olur ve daha çok kar edebilirsiniz dediler. Sürekliliği sağlamanın temel sebebi müşteriye olan saygı ve kendi ahlakınız. İnsanları kazıklamadan onlara sadece size yetecek kadar ve devletimize ödeyeceğiniz vergiyle eş oranlı işler yaparsanız daha çok önünüzü görebilirisiniz. Ben kadın girişimciyim, erkek olan arkadaşlarımız da var bu bizim için çok başarılı oldu ben projeme 1-2 ay içerisinde hazırlayıp sunucam ve Silivri’nin Esnaflarından birisi olmayı düşünüyorum. Fakat bu eğitim bize sadece girişimci ve hile olarak desteklerini vermedi bu aslında bize mesela Niyasi ablamız var yaşı bize göre çok büyük fakat onu sevgiyle selamlıyorum buradan onun da harekete geçmesini sağladı. İşte evde örgü yapan bir kadının da harekete geçmesini sağladı, ufak tefek eli iş yapan birinin acaba bende pastalarımı yapıp satabilir miyim? diye düşünmesini ufak bir büfe açmasını sağladı. Daha önceki dönemlerden biliyorsunuz mısır büfeleri, kısır büfeleri bunlar hep Silivri’den çıktı bunlar Silivri’nin başarısıdır. Silivri kadınlarına çok değer veren bir yer Silivri’nin kadınları İstanbul sınırlarında bence az bulunur çünkü onları destekleyen çok güzel başkanları var çok teşekkür ediyorum.

“BU TOPRAKLARI SATMAYA DEĞER Mİ?”

Programın son konuşmasını Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptı. Işıklar konuşmasında “46 ürünü tescillendirdik kanser ilaçlarının ana maddesi ada çayının burada üretildiğini bilin, hayatınızda ilk defa duyduğunuz birçok ürünün burada üretildiğini ve çiftçilerimize 6 tane kooperatif kurdurarak üreticiler birliği başına koyarak burada tarımsal üretimden teknolojik akıllı tarıma geçisin en güzel örneğini verdik. Tarım üretiyorsunuz gıda, gıda diyince yiyecek, onun nakledilmesi gerekiyor lojistiğe giriyor, paketlenmesi gerekiyor ambalaj mühendisliği giriyor. Onlarla ilaç yapıyorsunuz kimyaya giriyor, bilgisayara giriyor, lojistiğe giriyor, paketleme ambalajlama bir kozmetik ilaç sanayi. Bir bakmışsınız bir topraktan bu saydıklarımızın ana maddesi çıkıyor. Tarım diye bakmak lazım. Şimdi onları üretecek klasik yapılanların dışında, yeni teknoloji üretecek bilgi birikimi lazım. Lisesini kurduk Türkiye’de ilk defa bir Belediyenin kurduğu liseyi yaptık ve ilk defa tarıma ve gıda teknolojilerine dayalı lise eğitimi veren bir koleji açtık. Hiçbir ücret almıyoruz öğrencilerden. Gelecekte adını ilk defa duydunuz meslek sahibi ediyoruz. Lise 1.2. sınıftan kozmetik fabrikaları onları daha şimdiden iş bulur duruma getirdi. 1 Yıl sonra kontrat yapacağız. Ve ara elaman değil etik bir eğitim çok zor bulunan bir sistemi vereceğiz. Sonra üniversitesini kuruyoruz Gümüşyaka’ya. Bu toprakları satmaya değer mi? “dedi.

“BU BÖLGENİN HER YERİNİ SANTİM SANTİM KORUMAMIZ GEREKİYOR”

Üstüne koyduğunuz beton demirden bir sefer de alacağı gelirden çok daha fazlasını binlerce yıl alacağı bir yer olacak.” diyerek sözlerini sürdüren Işıklar “Silivri’mizi nefes alamayacak şekillerden nefes alacak hale getireceğiz. Bu 1 2. Denizimiz 42 Km sahilde kıyı balıkçı 3. 7000 yıllık şehir bu binalar 4000 yıllık 4. sünü yapıyoruz şimdi inanç, din ve kültür turizmi 3 tane medeniyet burada yaşamış kilisesiyle camisiyle, barış için de yaşamışlar ve onarlın yarattığı bütün tarihi eserler bize ait. 400.000 Ortodoks’un hacı olmak için Silivri’ye gelmesi gerektiğini biliyor muydunuz? Silivri’mizin yıllık turizmin bir milyondan fazla olduğunu söylesem şaşırmayın çok daha fazlası. Bu çocuklarımıza bu topraklar üzerinde insanca yaşayıp, gelirin bir kişinin cebinde değil kolektif bir gelir, toplu bir zenginlik gölgesel bir kalkınma vermek için bu bölgenin her yerini santim santim korumamız gerekiyor. Biz burada çok şanslıyız şanslı olmayan o illerimize bile buradan üretip destek olacağız toplu bir kurtuluş beraber yapacağız bunu eğitimle yapacağız bunları kadınların da eğitimiyle yapacağız bir kadını eğitirseniz geleceği eğitmiş olursunuz çünkü çocuklar kadınlara emanet onun için kadınlarımızı bir daha gönülden kutluyorum Hepinizden Allah razı olsun. Hayırlı Uğurlu olmasını gönülden temenni ediyorum. İnşallah daha güzellerini hep birlikte yaparız.”dedi.

Program kursiyerlere sertifika takdimi ile son erdi.