Göçengil: 'Halkımız askeri darbeye karşı tek vücut olmuştur'

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, Atatürk Anıtı'na şehit ve gaziler anısına çelenk sundu.

Göçengil: 'Halkımız askeri darbeye karşı tek vücut olmuştur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, şehit ve gaziler çeşitli etkinliklerle ülkenin dört bir yanında anılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü de Atatürk Anıtı’na şehit ve gaziler anısına çelenk sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil’in yanı sıra; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Meclis Üyeleri Hakan Sefa, Ali Vural, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Şehit Emre Sarıtaş’ın babası İsmail Sarıtaş ve partililer çelenk sunumu programında hazır bulundu.

İlçe Başkanı Göçengil, Kadın Kolları Başkanı Yılmazer ve Gençlik Kolları Başkanı Esen Ata’nın huzuruna çelenk sunumunu gerçekleştirirken, çelenk sunumunun ardından İlçe Başkanı Suna Göçengil bir açıklama yaptı.

Göçengil’in yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bu ülkeyi darbecilere de sivil faşistlere de teslim etmeyeceğiz… Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi çok önemli bir demokrasi sınavı verdi. Bir grup asker, ülke yönetimine el koyarak halk iradesini ortadan kaldırma girişiminde bulundu. Parlamenter demokrasinin olmazsa olmazı olan halk iradesine yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden tüm asker, polis ve sivil yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınları ve ülkemize başsağlığı diliyor; gazilerimizi şükran ve minnetle selamlıyoruz.

Tarihimizde demokrasimize yapılan darbe ve darbe girişimi örneklerine rastlamak mümkün.  Bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen tüm darbeler başarısız olmuş; sonunda halk mutlaka iradesini yönetime taşımayı başarmıştır. Darbeler, toplum hafızamızda geri dönülemez izler bırakmış elim hadiselerdir. Çünkü halka rağmen yapılan hiçbir girişim ne Türkiye’de ne de dünyada kalıcı bir huzuru ve barışı getirmedi, getirmeyecektir. Demokrasi bir muhalefet rejimidir. Darbe ise her türlü muhalefetin ortadan kaldırıldığı baskıcı ve tek sesli bir iktidarı yaratır. Darbeler hangi amaçla, kimler tarafından yapılırsa yapılsın demokrasiyi askıya alan ve totaliter bir rejime kapı aralayan olaylardır. Toplumu oluşturan her bir bireyin ülke yönetiminde söz hakkı vardır ve bu hakkı her koşulda kıskançlıkla savunmak zorundayız.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı halkımız hangi partiden olursa olsun toplumsal iradeye sahip çıkmış, askeri darbeye karşı tek vücut olmuştur.

Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir Türkiye için sivil ya da askeri hiçbir tepeden inmeci anlayışa boyun eğmeyeceğiz. Halkımıza olan derin inancımızla tam demokratik bir ülke yolunda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Toplumsal varış ve demokrasi için her bir bireyin temsil hakkını ısrarla savunan Cumhuriyet Halk Partisi olarak halk iradesini yok sayan darbeci zihniyeti bir kez daha lanetliyoruz.

Ülkemizi darbecilere de sivil faşist gericilere de teslim etmeyeceğiz.

Halkımıza saygılarımızı sunuyoruz.”