"Gün tek vücut olma günüdür"

Silivri'de, bugün binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Demokrasi yürüyüşü sonrasında Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz ve Vatan Partisi İlçe Başkanı Latif Aydın birer açıklama yaparak,15 Temmuz'da yapılan hain darbe girişimini lanetlediler.

&quotGün tek vücut olma günüdür"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Uğur Mumcu Meydanında saat 20.30’da toplanan binlerce kişi 200 metrelik dev Türk Bayrağıyla Atatürk Anıtına kadar darbe girişimi aleyhinde sloganlar atarak yürüdü. Burada Demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Sırasıyla Ak Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, Vatan Partisi İlçe Başkanı Latif Aydın, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar kürsüye gelerek birer konuşma yaptılar.
Kürsüye son olarak gelen Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar “ Bir hafta önce bugün bu saatlerde bir grup Vatan Haini tarafından Milletimizin namusuna devletimizin bekasına karşı başlatılan kalkışma girişimi, Milletimizin topyekûn ve dik duruşuyla kısa sürede bertaraf edilmiştir” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;
“GÜN TEK VÜCUT OLMA GÜNÜDÜR”
“Milletin alın teriyle Yurt savunmasını yapsınlar diye ellerine verilen silahları millete yöneltmekten çekinmeyen bir gurup hain bu milletin ana sütü gibi helal oylarıyla seçtiği Milletvekillerinin içinde bulunduğu esnada TBMM’ni bombalayarak Türk Milletine tüm millete kastettiklerini göstermişlerdir. Aziz Milletimizin hain kalkışmaya verdiği ani refleks hainlerin oyununu bozmuş Büyük Türk milleti büyüklüğünü tüm dünyaya bir kere daha göstermiştir. Bugün bu meydanda toplanana değerli kardeşlerim gün kavgayı çekişmeyi rekabeti bırakarak tek vücut olma günüdür. Gün kardeş çekişmesini fikir tartışmasını bir kenara bırakıp hep birlikte el ele kol kola millet olma beyaz ayyıldızlı al bayrağın altında toplanma günüdür. Bedenini tankların kurşunların önüne atlayarak verdiğimiz şehitlerin kanlarıyla ödediğimiz demokrasimize sahip çıkma ve onun için nöbet tutma günüdür.”
“DEMOKRASİMİZ İÇİN NÖBET TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Devletimiz Silahlı kuvvetlerimiz dahil tüm kurumlarıyla dimdik ayakta ve görevinin başındadır. Tüm çalışmalar Hukukun içerisinde yürütülmeye devam etmektedir. Hiç bir şeklide taşkınlığa kızgınlığa öfkeye kapılmadan Milletimizin asaletine ve vakarına uygun bir şekilde itidalden ayrılmayarak devlet büyüklerimizin çağrısına uyarak, evlerinize dönün çağrısı yapılana kadar demokrasimiz için nöbet tutmaya devam edeceğiz.
“ALLAH MİLLETİMİZE BİR DAHA BÖYLE SIKINTILI GÜNLER YAŞATMASIN”
Bugün bu meydanda amasız, acabasız bir şekilde tereddüt etmeden gelen birlik ve beraberliğimiz için çok olumlu bir tablo çizen tüm siyasi ilçe başkanlarımıza ve Silivrili hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi gazilerimizi ve demokrasi şehitlerimizi rahmetle ve şükranla, 15 Temmuz kalkışmasında yaralanan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar dileyerek şükranla anmak istiyorum. Allah milletimize bir daha böyle sıkıntılı günler yaşatmasın “
Demokrasi yürüyüşü yapılan konuşmaların ardından Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş’ın yapmış olduğu dua ile sonlandı.