Gürcan Albayrak Öyle bir söz ettiki...

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Halk Toplantıları kapsamında Değirmenköy Mahallesi’nde, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Işıklar, Silivri genelinde yapılan çalışmalar hakkında genel bilgiler verirken, ardından Değirmenköy’de yapımı devam eden ve yapılacak olan hizmetleri anlattı.

Gürcan Albayrak Öyle bir söz ettiki...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen Halk Toplantılarına Değirmenköy Mahallesi’nde devam edildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ekip arkadaşlarıyla birlikte katıldığı toplantıda, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilirken, Değirmeköy’de yapılan ve yapılması düşünülen projeler mahalle halkına sunuldu.

Halk toplantısına; CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörü Mehmet Has, Fen İşleri Müdürü Hasan Solak, Park ve Bahçeler Müdürü Zerrin Budak, Temizlik İşleri Müdürü Rıdvan Çiloğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen, Mahalle Konseyi Sorumlusu Muharrem Aydoğan ile mahalle sakinleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sözlerine şöyle başladı; “Değerli Değirmenköylü hemşerilerim, her mahallemizde düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Mahalle Konseyi Halk Toplantılarımızda; seçimden bugüne kadar neler yapmışız? Ne kararlar almışız? Bunları sizlerle paylaşarak Değirmenköy Mahallemize yapacağımız işleri, yatırımları, projeleri masaya yatırarak sizlerle paylaşıp, hem görüşlerinizi almak, hem de yapılacak hizmetlere beraber karar verebilmek adına huzurlarınızdayız”

 

IŞIKLAR; “HERŞEYİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ”

Başkan Işıklar yoğun katılımlı Mahalle Konseyi toplantısında konuşmalarına şöyle devam etti; “Değerli hemşerilerim bu bir parti toplantısı değil. Hem sizleri ziyaret edelim hem de yıl içerisinde gelişen, gündem yaratan gelişmeleri sizlerle paylaşalım, dönem içerisinde neler yaptık bunları anlatalım istedik. Silivri’de öyle gelişmeler oluyor ki, herkes bir şeyler anlatıyor.  Planlar yeniden yapılmaya başlandı,  havaalanı olacak mı? Raylı sistem geliyor? Birçok şeyler duyuyoruz, gazetelerden okuyoruz. Bunlara karşı, biz ne düşünüyoruz? Ne yapıyoruz? Ne yapmamız gerekiyor bunları bire bir sizlerle paylaşmaya geldik. Her şeyi sizlerle paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz.”

 

“BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Silivri’nin tamamını büyük bir aile olarak nitelendiren Işıklar; “Büyük bir aileyiz. Belde belediyelerin kapatılması ile bu büyük aile daha büyüdü daha genişledi. Bizler burada hizmet için varız. Tabiiki yapılan var, yapılmayan var. Yetiştiğimiz var, yetişemediğimiz var. Bunları açık açık konuşalım. Tamamen sohbet amaçlı toplantı yapıyoruz. Değirmenköy’ün tamamını, büyük Silivri ailesinin fertleri olarak görüyorum. Sizlerin Değirmenköy halkı olarak, olayları daha hassas takip eden bir yanınız var. Bu gerçekten sevindirici bir durum. Yıllardır yaklaşık olarak, 25 senedir bu kahvelere defalarca gelmişizdir. Çoğu hemşerimizi tanımakla birlikte, birçok soruna beraberce kafa yorup hep birlikte böyle ortamlarda açık seçik, saydam yaptığımızın hesabını veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“EN BÜYÜK YATIRIM İNSAN ODAKLI YATIRIMDIR”

İlçede insan odaklı projeleri hayata geçirdiğini belirten Başkan Işıklar, şunları söyledi; “Başlangıçta şöyle bir proje ile geldik. Bizim en büyük yatırımımız insan. Kalkınmanın, refahın, birbirimizle olan dayanışmanın sağlanabileceğini ancak insana yapılacak yatırımla mümkün olduğunu söylemiştik. Bundan daha büyük bir proje olamaz. Silivri’de tarım, sanayi ve turizm var. Bu üçü bir arada olan pek nadir ilçelerden biriyiz. Bunlarla ilgili neler düşünüyoruz? Neler yapabiliriz? Yerel yönetimlerde bazı şeyleri yapar veya yapamaya bilirsiniz. Yol eksik olabilir, çukurlarla karşılaşabiliriz. Çöp sabah değil, öğleden sonra alınır. Parkın bir eksiği vardır, onu bir gün sonra tamamlarsınız. Böyle bir fırsatınız var, ancak insanın geleceğine yanlış karar verirseniz iş, aş umudunu, esnafın iş yapıp yamayacağı kaygısı, tarımda çiftçinin geliri gideri bunu telafi edemezsiniz. Bunun vereceği hasar yıkıntı hepsinden daha büyük bir zarardır biz buralarda müdahaleci olalım temel ihtiyaçlara müdahale edelim istedik.”

 

MAHALLELERİMİZİN YÜZÜNÜ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Değirmenköy Mahallesi’nde yapılacak çalışmalardan söz eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Silivri merkezde ne varsa, neler yapılıyorsa Değirmenköy’de de olacak demiştik. 15 trilyon civarında bunu geçebiliriz de yapılacak yatırımla kapanan beldelerimizin, yeni mahallelerimizin yüzünü, çehresini değiştireceğiz. Buraları da Silivri’nin merkezi gibi yapacağız. İlk olarak anayol ve caddeleri meydanı ve buradan çıkacak malzemelerle ara yolları yapacağız. Atatürk Caddesi, Selanik Caddesi, Namık Kemal Caddesi, Galip Recep Hasan Sokak, Uğur Mumcu Sokak, Yusuf Ziya Kaya Sokak, Osman Bey Sokak, İsmail Hakkı Bilgiç Sokak, Yıldırım Sokak, Lale Sokak ve Atilla Sokak’ta yaklaşık 7500 m2 asfalt kaplaması, 6200 m2 beton kaplaması ile 8500 m2 parke kaplama 2050 m2 granit kaplama projeleri hazırlanmıştır. Atilla Sokağı yayalaştıracağız. Gümüşyaka’da örneği olan modern Kapalı Pazar yeri 3144 m2 ve 358 tezgâhtan oluşan bir pazar alanı 5300 m2 arsa üzerine inşa edilecek. 100 araç kapasiteli otopark ve bu Pazar yeri aynı zaman da 1500 kişilik düğün salonu olarak ayrıca 3000 kişilik festival alanı olarak kullanımlı olacak” dedi. Toplantı soru yanıt şeklinde devam etti.