Hırsızlık korkusu uyutmuyor

Çeltik Köyü sakinleri, yaklaşık 5.5 ay içerisinde yaşanan 36 hırsızlık olayı nedeniyle huzursuz günler geçiriyor.

Hırsızlık korkusu uyutmuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hırsızların hala yakalanamamış olması nedeniyle tedirginlikleri süren vatandaşlar, adeta uyku uyuyamaz hale geldi.


Köyde, yılbaşından bu yana 36 adres soyuldu. Art arda yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle jandarma ekipleri devriyelerini sıklaştırırken, hırsızların bir türlü yakalanamaması vatandaşları tedirgin etti. Evine hırsız giren köy sakini Buğra Üstündağ, olay gecesi geç saate kadar uyanık olduğunu belirterek, "Tahminimce 04:00- 04:35 civarı geldiler. Balkonun camından giriyorlar, camı açarak baş ucumda laptopum vardı onu almışlar, televizyonun önünde dijital fotoğraf makinem vardı onu almışlar. 

Pantolonumu almışlar, kredi kartlarımı almışlar" dedi. Hırsızların soyduğu marketin sahibi Suat Yorulmaz, geceleri uyku uyuyamaz hale geldiğini söyledi. Yorulmaz, "Sabaha kadar yatmıyorum. Hırsızlar gelseler çatsalar bilemem sonucunu. Bir akşam nöbet tuttum tedbir amaçlı. Televizyon izliyordum camı da açtım herhangi bir ses gelir diye fakat yan komşuyu soymuşlar, üst mahallede cami hocasının evine girmişler" diye konuştu. 

Köylülerin varlıklı olduğunu belirten Suat Yorulmaz, "Zannediyorum bir şebeke bu bölgeye dadandı. Jandarma ve emniyet bu anlamda inanın elinden gelen mücadeleyi veriyor" ifadelerini kullandı.

Köy Muhtarı Behzat Bayguş ise hırsızların hala yakalanamamış olmasının kendilerini tedirgin ettiğini belirtti. Jandarmanın gece boyunca devriye görevi yaptığını belirten Bayguş, "Hırsızlık olaylarının sonu gelmiyor. En son girdikleri bir yerden buzdolabı, çamaşır makinesi almışlar. Geçenlerde 4- 5 tanede çapa makinesi, en son köyümüzün içinde de bir tane araba aldılar. Arabanın anahtarını da evin içerisine girip o şekilde almışlar" açıklamasında bulundu.

Köy İmamı Yemen Selim Üstündağ da evinin hırsızlar tarafından soyulduğunu belirterek, "Evden laptop aldılar, telefon aldılar. Büyük bir ihtimal köyden yardımcı olanlar var. Bunların biran önce yakalanıp adalete teslim edilmesi gerekiyor. İnsanların mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Jandarmanın ya da köy muhtarlığının gece bekçiliği gibi sistem kurması gerekiyor" açıklamasında bulundu.