Hükümetten ilk 'Bank Asya' açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TMSF'nin Bank Asya yönetimine el koymasına ilişkin, 'Türkiye'deki bankacılık piyasasının kendi içinde koymuş olduğu kuralların bir sonucudur. Bunun yorumlanacak veya söylenecek bir tarafı da yoktur' dedi.

Hükümetten ilk 'Bank Asya' açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TMSF’nin Bank Asya’ya el koymasını değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Kararın yorumlanır bir tarafı yoktur. Tamamen matematik değerlere tabi bir şeydir. Rakamsal değerler veya sermaye yeterliliği ile ilgili tamamen teknik bin çalışmadır. Oradaki yeterlilikler veya riskler mevduat sahiplerini koruma, Türkiye’deki bankacılık piyasasının kendi içinde koymuş olduğu kuralların bir sonucudur. Bunun yorumlanacak veya söylenecek bir tarafı da yoktur" diye konuştu.

“Yapılması gereken yapılmıştır” diye devam eden Bakan, "Sonuç, rakam ile bir araya gelmişse alınan tedbir budur. Kim olursa olsun yapılması gereken yapılmıştır diye düşünüyorum. Türkiye’de en azıdan finansal piyasalar için de bir spekülasyon sonlandırılmış ve daha güvenli bir ortama geçilmiştir" ifadelerini kullandı.