İBB’den Silivri Belediyesi’ne Temizlik Desteği

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Silivri Belediyesi’ne her ay 42 bin 120 TL. ödeme yaparak temizlik hizmetlerine destek vermesi kararı aldı

İBB’den Silivri Belediyesi’ne Temizlik Desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

. İmzalanan protokolle, Silivri Belediyesi orman köylerindeki hizmetine devam edecek, bedeli İBB tarafından ödenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Silivri Belediyesi’ne her ay 42 bin 120 TL. ödeme yaparak temizlik hizmetlerine destek verme kararı aldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş arasında imzalanan protokol, Silivri’deki orman köylerinin temizliği, katı atıkların toplanması ve taşınması işleri için geçerli olacak. İmzalanan protokolle, Silivri Belediyesi orman köylerindeki hizmetine devam edecek, bedeli İBB tarafından ödenecek.

 

PROTOKOLÜN İÇERİĞİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen “Katı Atıkların Toplanması ve Taşınmasına İlişkin Ortak Hizmet Protokolü”nün içeriği şu şekilde oluştu.

Taraflar

Madde 1- Bu protokolün taraflarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Silivri Belediyesi teşkil eder.

Konu

Madde 2- Bu protokolün konusunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içinde olup Silivri Belediyesi’nin mücavir alan sınırları dışında bulunan orman köyü statüsündeki Silivri ilçesine bağlı köylerin temizliği ve katı atıkların toplanması/taşınması işleri oluşturur.

 

Hukuki Dayanak

Madde 3- Bu protokol, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5286 Sayılı Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kaldırılması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun ile 3202 sayılı Köye Yönelik Hizmetler Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde düzenlenmiştir.

 

Silivri Belediyesi’nin Yükümlülükleri

Madde 5-Silivri Belediyesi, bu protokole konu köylere yönelik olarak;

a) Çevre ve halk sağlığı bakımından gerekli tedbirlerin alınması

b) Belediye atıklarının toplanması ve katı atık düzenli depolama sahasına taşınması

c) Köylere ait cadde ve sokakların temizliğinin yapılması işlerini yerine getirecektir.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yükümlülükleri

Madde 6- İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Silivri Belediyesi tarafından protokole konu köylere yönelik olarak 2011 yılında yapılacak olan işler için Silivri Belediyesi’ne her ay seyyanen 42.120,00 TL (Kırk iki bin yüz yirmi Türk Lirası) ödeyecektir.

 

Yürürlülük

Madde 7- Bu protokol, tarafların imzasını müteakip İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayı ile yürürlüğe girer.

 

KARAKAŞ: YILLIK 505 BİN TL KATKI SAĞLANACAK

Kararı değerlendiren AK Parti Silivri İlçe Başkanı, İBB Meclis Üyesi Metin Karakaş, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın Silivri’yi ziyaretinde, bu konu gündeme gelmişti. Kadir Başkanımız bu isteğin karşılanması için derhal ilgili birimlere talimat vererek süreci hızlandırdı. Hukuki sürecin ardından protokol imzalandı, İBB Meclisi de perşembe günü bu protokolü kabul ederek uygulamayı başlattı. Silivri Belediyesi orman köylerinde hizmetini sürdürecek ve temizlik hizmetlerinin bedeli İBB tarafından karşılanacak. Bu kararla Silivri Belediyesi’nin yıllık 505 bin 440 TL. gibi çok ciddi bir gideri ortadan kalkmıştır. AK Parti olarak ilçemizin her sorununda hizmet ve çözüm üreten anlayışımızı sürdüreceğiz.” dedi.