İBB'den Silivri Stadı açıklaması..

İBB Basın Danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ, yağışlardan iki kez olumsuz etkilenen Silivri Stadı ve Spor Tesisinin sağlıklı bir şekilde hizmet vermesinin çevresindeki derenin ıslahı ile mümkün olabileceğini ifade ederek, bu konudaki çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi..

İBB'den Silivri Stadı açıklaması..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Yanardağ, 2006-2007 yıllarında yapımına başlanan stat ve spor tesisi inşaatı ile eş zamanlı olarak, tesis çevresinde yer alan derenin ıslahı için de İSKİ'nin ihale yaptığını ancak dere ıslah ihalesinin mahkeme kararıyla iptal edildiğini belirtti.

Stat ve spor tesisinin, yapımının tamamlanmasının ardından basketbol, voleybol, tenis gibi üniteleri ile hizmet vermeye başladığını aktaran Yanardağ, ancak iptal kararı nedeniyle dere ıslahının yapılamadığını kaydetti.

Boğluca Deresi'nin yan kollarından biri olan bu derenin yağışlardan dolayı taşması sonucu stadın ve spor tesisinin iki kez olumsuz etkilendiğine dikkati çeken Yanardağ, şunları kaydetti:

''İlkinden sonra stadın temizliği ve bakımı yapılmıştır. Stadın ve tesisin, dere taşması sonucu meydana gelen selden ikinci kez olumsuz etkilenmesi üzerine derenin ıslahına başlanmak üzere kamulaştırma işlemlerine hız verilmiştir. Halihazırda dere ıslahı ile ilgili yüzde 75 oranında kamulaştırma yapılmıştır. Dünya Bankasından sağlanan kredi ile ıslah çalışması yapılacaktır. Kamulaştırma bitmeden kredi kullanılamadığından, Dünya Bankası ile kamulaştırma devam ederken kredinin kullanılması için görüşülmektedir. Stat ve spor tesisinin sağlıklı bir şekilde hizmet vermesi çevresindeki derenin ıslahı ile mümkün olacağından Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimleri bu konuda çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.''

Daha önce Akşam gazetesinden Ercan ÖZTÜRK'ün  gündeme getirdiği habere ulaşmak için buraya tıklayınız