Ihlamur'un Faydaları say say bitmiyor

Ihlamur bitkisi Ihlamurgiller (Tiliaceae) familyasından Tilia cinsini oluşturan ağaç türlerinde yetişir. Boylarının 25-30 metreye ulaşması, hızlı uzaması, güzel kokulu yaprakları ve çiçekleri olması sebebiyle özellikle ılıman iklimlerde gölge ağacı olarak da yetiştirilir. Ihlamurun çayı birçok rahatsızlığa iyi gelirken cildimize de bir o kadar faydası var.

Ihlamur'un Faydaları say say bitmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3 kaşık ıhlamura, 2 bardak su ölçeğiyle kaynatılır. Dikkat edilmesi gereken husus, ıhlamuru suyla beraber kaynatmamakta fayda olması. Önce suyu kaynatın ve kaynamış haldeki suya ıhlamuru ekleyin. Ağzı kapalı halde yaklaşık 15 dakika demlenmeye alın. Hazırladığınız çayı kullanarak cildinize bakım uygulayabilirsiniz. İçerseniz terlemeyi arttıracak ve vücudunuzdan zararlı toksinlerin atılmasını sağlayacaktır. Böylece daha sağlıklı ve parlak bir cilde kavuşabilirsiniz.

Banyo suyunuza ıhlamur çayını eklemeniz cildinize oldukça iyi gelecektir.

Cilt yüzeyinde tahrişe, tahrişe bağlı kaşınmalara, deri soyulmalarına karşı cildi iyileştirici özelliğe sahiptir. Pek çok kozmetik firması cilt kremlerinde ve selülit tedavisine yönelik kremlerde yaygın şekilde ıhlamur kullanmaktadır. 

Ilık halde yüzünüze sürdüğünüzde nemlendirici etki gösteren ıhlamur, hassas ciltlere birebirdir. Soğuk halde kullandığınızda cilde parlaklık verirçil oluşumunu yavaşlatır ve kırışıklıkları önleme konusunda etkilidir.

Cilt yapısı kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için alerjiniz varsa kullanım konusunda doktorunuza danışmanız faydalı olacaktır.