İlk Hacı kafilesi yurda döndü

Kutsal topraklarda hac ibadetini yerinde getiren Türk hacılar yurda dönmeye başladı. İlk hacı kafilesi Atatürk Havalimanı'nda aileleri tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.Kutsal topraklarda hac görevini yapan Türk hacılar, yurda...

İlk Hacı kafilesi yurda döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kutsal topraklarda hac ibadetini yerinde getiren Türk hacılar yurda dönmeye başladı. İlk hacı kafilesi Atatürk Havalimanı’nda aileleri tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

Kutsal topraklarda hac görevini yapan Türk hacılar, yurda dönüyor. İlk kafile Türk Hava Yolları’nın Cidde’den kalkan uçağıyla saat 11.30’da İstanbul’a ulaştı. Hac görevini yerine getirdikten sonra yurda dönen hacıları Atatürk Havalimanı’nda yakınları sevinç gözyaşları içerisinde karşıladı. Dini ibadetlerini tamamladıktan sonra yurda dönen Hacılar uzun süre yakınları ile kucaklaşarak birbirleriyle hasret giderdi.

“Herkesin genç gitmesi lazım”

Gelen ilk hacı kafilesi içerisinde yer alan Turgut Çeçen, hacı olmanın mutluluğunu dile getirerek, “İlk kafile bizdik. Ayın altısında ilk uçakla biz geldik. Rabbim herkese o güzellikleri nasip etsin. Hem Mekke’nin hem Medine’nin hem de hacılığın tadına varmayı nasip etsin. Bütün İslam alemine tavsiyem şu ki, herkesin genç gitmesi lazım ibadetlerin daha iyi yapılabilmesi için” dedi.

“Arakan’daki mazlumlar için dua ettik”

Hac kafilesinin grup hocası Selahattin Çelikten, “Güzel bir Hac yaptık. Mekke’miz ayrı bir güzel, Medine’miz ayrı bir güzel. Bütün herkese tavsiye ediyoruz. Rabbim bizlere nasip ettiği gibi herkese nasip olsun inşallah. Bütün 80 milyonumuz, bütün ümmeti Muhammet, Arakan’daki o mazlumlar için, Kudüs’teki insanlar için hep dua ettik. Rabbim dualarımızı kabul etsin” ifadelerini kullandı.

Meryem Açılan ise “Çok güzel şeyler Allah herkese nasip etsin öyle güzel yerleri görmeyi. Ailemizle buluştuk büyük bir duygu. Arakan için de dua ettik. Her yere gitti dualarımız. Herkese dua ettik" dedi.

2017 yılı için çekilen hac kurasına 1 milyon 780 bin kişi katılmış, 80 bin kişi hacca gitmeye hak kazanmıştı. Hacıların dönüşü 30 Eylül ayının sonuna kadar devam edecek.