İmeci: 'İşverenler bir an önce OSGB'ler ile anlaşma yapmalılar'

OSGBDER Genel Başkanı Cengiz İmeci, '50 kişinin altında çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi bulundurma zorunluluğu 1 Temmuz 2017 tarihinde resmen başlıyor. İşverenler her...

İmeci: 'İşverenler bir an önce OSGB'ler ile anlaşma yapmalılar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OSGBDER Genel Başkanı Cengiz İmeci, “50 kişinin altında çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi bulundurma zorunluluğu 1 Temmuz 2017 tarihinde resmen başlıyor. İşverenler her hangi bir idari para cezası ile karşılaşmamaları için bir an önce İş Güvenliği Uzmanlığı ve İşyeri Hekimi hizmetlerini veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilmiş OSGB’ler ile anlaşma yapmalılar” dedi.

1 Temmuz’da 2017 tarihinde iş güvenliğinde yeni bir döneme girilecek. 50 kişinin altında çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi bulundurma zorunluluğu resmen başlayacak. İki kez ertelenen süreçte yeni bir ertelemenin olmayacağını belirten Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri İşletmecileri Derneği (OSGBDER) Genel Başkanı Cengiz İmeci işverenlerin her hangi bir idari para cezası ile karşılaşmamaları için bir an önce İş Güvenliği Uzmanlığı ve İşyeri Hekimi hizmetlerini veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilmiş OSGB ler ile anlaşma yapmalarını önerdi.

1 Temmuz’dan itibaren denetimlerin sıkılaşacağını bildiren OSGBDER Genel Başkanı İmeci bir an önce OSGB ler ile anlaşma yapmaları konusunda işverenlere uyarılarda bulundu. İmeci, “Sürenin azalması ile birlikte işverenler derneğimize telefon ile ulaşarak iş güvenliği ile ilgili tereddütte kaldıkları soruları sormaktadır. Buradan işverenlere önerimiz çalışacakları OSGB firmalarını doğru seçsinler, mümkün olduğunca işyerlerine yakın OSGB firmalarını tercih etsinler. OSGB’lerin verdikleri hizmeti sorgulamaları ileride yaşanacak olumsuzlukları önleyecektir. Türkiye genelinde 2 bin 346 OSGB’nin faaliyette olduğunu güncel OSGB listesini il sıralamasına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının isgkatip.csgb.gov.tr adresinde bulunabilir” dedi.

“İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin KOSGEB tarafından destekler kapsamına alınması gerekmektedir”

10 kişiden az çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin ÇSGB’den sertifika almak şartıyla işe giriş sağlık muayeneleri haricinde kendi işyerlerine İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerini kendilerinin yapabileceğini belirten İmeci, ”Daha önce defalarca belirttiğimiz bir konuyu yeniden buradan belirtmek istiyorum. İş Güvenliği kültürünün tüm işyerlerinde kurulabilmesi için İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin KOSGEB tarafından destekler kapsamına alınması gerekmektedir. Bilindiği gibi KOSGEB Genel Destek Programlarının alt başlığında kobilere danışmanlık desteği vermektedir. Kobiler mevcut durumda; Genel Yönetim, AB ve Diğer Uluslararası Kaynaklarından Yararlanmak Üzere Proje Hazırlama, İş Planı Hazırlama, Yatırım, Pazarlama, Üretim, İnsan Kaynakları, Mali İşler ve Finans, Dış Ticaret, Bilgisayar ve Bilgi Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Yeni Teknik ve Teknolojiler, CE Kapsamındaki Ürün Tasarımı Belgelendirmesi ve CE Belgesine Uygun Üretim ile Çevre konu başlıklarında KOSGEB in danışmanlık desteklerinden faydalanıyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Hedef Sıfır İş kazası sloganıyla İş Güvenliğinde Milli Seferberlik ilan ettiği bir dönemde gerçek başarıyı elde edebilmek için devletinde İş Güvenliği alanında maddi desteğinin olması kaçınılmazdır. Şayet KOSGEB İş Güvenliği desteklerini açarsa tüm işyerlerinde İş Güvenliğinin yerleşmesi için büyük bir adım atılacaktır” şeklinde konuştu.