Instagram'a anket özelliği geldi Instagram'da nasıl anket yapılır?

Instagram'a anket özelliği geldi| Instagram'da nasıl anket yapılır?Sosyal medya platformu İnstagram gün geçmiyor ki yeni bir sürprizle karşımıza çıkmasın. İnstagram'a son güncellemeden sonra hikaye bölümüne anket özelliği geldi. Peki İnstagram'da anket nasıl yapılır? İnstagram hikayesinde anket detaylarını haberimizden okuyabilirsiniz.

Instagram'a anket özelliği geldi Instagram'da nasıl anket yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca kullanıcıya sahip İnstagram'a son güncellemeyle beraber bomba gibi bir özellik geldi. İnstagram son güncellemeyle beraber kullanıcılarına hikayeden anket yapabilme özelliğini duyurdu. Her geçen gün bir yenilikle karşımıza çıkan İnstagram son özelliğiyle merak uyandırmayı başardı. Instagram bu özelliği ile insanların  takipçileriyle daha kolay etkileşim kurmasını sağlamayı amaçlıyor. 

Peki İnstagram'dan anket nasıl yapılır?

Hikaye kısmına bir fotoğraf ya da video ekleyip anket seçeneğini seçerek istediğiniz soruyu yazıp takipçilerinizin oylamasına sunabilirsiniz. Hikayeye anket eklemek için çıkartmalar kısmına gelip anket seçeneğini seçmelisiniz.

Bu özellikle takipçilerinize soru sorabilir, oylama yapabilirsiniz. Bu yenilik, Instagram Hikayeler’indeki ilk interaktif özellik. Böylece hikayenizi kimlerin görüntülediğini, toplam oy sayısını, kimlerin oy verdiklerini ve kimlerin seçimini hangi tercihten yana kullandığını detaylı bir şekilde görüntüleyebilirsi

Anketinizi paylaştıktan sonra takipçileriniz hemen oy vermeye başlayabilir. Birisi anketinize cevap verdiğinde, herhangi bir zamanda hangi cevabın önde olduğunu görebilecek.

Kendi anket sonuçlarınızı görüntülemek için izleyiciler listesini yukarı çekerek açın. Yalnızca hangi seçeneğin kaç oy aldığını değil, kimin hangi seçeneğe oy verdiğini de görebileceksiniz.

Bugün kullanıma sunulan güncellemeler Apple App Store ve Google Play'den indirilebilen Instagram 16 ve üstündeki sürümüyle kullanılabiliyor.