İşadamı Doğan Çelik'ten uluslararası hamle

Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin'in kayınpederi, Uluslararası İslam birliği Teşkilatı başkanı Marat Kabayeva ve beraberindeki heyet ile Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Büyük Avrasya Holding yönetim kurulu başkanı Doğan Çelik'in özel davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

İşadamı Doğan Çelik'ten uluslararası hamle
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4 gün sürecek olan ziyaret öncesi özel uçakla Türkiye’ye gelen Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin'in kayınpederi, Uluslararası İslam birliği Teşkilatı başkanı Marat Kabayeva ve beraberindeki heyet ile Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Büyük Avrasya holding yönetim kurulu başkanı Doğan Çelik tarafından havaalanında karşılandı.

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

Yapılan ziyaretle ilgili olarak bilgiler veren Büyük Avrasya Holding Yönetim Kurulu başkanı Doğan Çelik "4 günlük programımız boyunca hem Türk işadamları ile bir araya geleceğiz. Gerek terörizm, gerek iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi geliştirilmesi için ilgili kurumlar ile resmi görüşmeler yapılacak. Özel dostluklarımız ve çabalarımız sonucu gerçekleşen bu görüşmelerin amacı ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizi aşmaya katkı sunmak ve iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirip ticari ilişkilerini ticari hacmi arttırmak. Bu konuda öncülük yaparak iki ülke arasındaki özel dostlukları arttırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.”dedi

“ÇOK YOL KAT ETTİK”

Uluslararası İslam birliği Teşkilatı başkanı Marat Kabayeva’nın Müslüman ve Türk milletini çok sevdiğini de belirten Çelik “ Kendisiyle olan özel dostluğumuz sayesinde iki ülke ve millet arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için çok yol kat ettik. Oralarda faaliyet gösteren şirketlerin işlerini kolaylaştırmak ve iş almak isteyen Türk şirketlerinin oralarda iş almalarına yardımcı olmak için mücadele ediyoruz. Bu faaliyetlerimizde bizden desteğini esirgemeyen başta İşadamı yakın dostum Sayın Sabri Özel beye şükranlarımı sunuyorum. Yine bizden desteğini esirgemeyen bütün kurum ve kuruluşlara dostlara teşekkür ediyorum. Ülkelerinden gelirken getirdikleri çok değerli hediyeler için de başta dostumuz Sayın Marat beye, Başkan Yardımcısı Sayin Albert Beye ve Başkan Yardımcısı Sayın İlnur Beye çok teşekkür ederim. Dostlarımızı ülkemizde evimizde ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.