İşbirliği protokolü imzalandı

Denetimli serbestlik Müdürlüğü uktesinde yürütülecek olan 'Kamuya yaralı işte ücretsiz çalıştırma' cezasının Silivri'de uygulanması amacıyla Silivri Kaymakamlığı ile Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzalandı.

İşbirliği protokolü imzalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Denetimli serbestlik Müdürlüğü uktesinde yürütülecek olan “Kamuya yaralı işte ücretsiz çalıştırma” cezasının Silivri’de uygulanması amacıyla Silivri Kaymakamlığı ile Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzalandı.

Silivri Kaymakamlığında düzenlenen işbirliği protokol imza toplantısına Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun ve Silivri Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Zencir katıldı.

İşbirliği protokolü imza toplantısında basın mensuplarını bilgilendiren Kaymakam Keser “Cezaları çekmenin çeşitli yolları var. Bu yollardan bir kısım cezaevinde yatmak bir kısmı da Hukuk sistemimizde gelişmiş olan denetimli serbestlik sistemi. Bir takım suçlular cezalarını denetimli serbestlik Müdürlüğümüzün uktesi altında kamu kurum ve kuruluşlarında bir kısım hizmetleri yerine getirmek suretiyle cezalarını çekmektedirler. İlçemizde de bu şekilde cezasını çeken vatandaşların nerelerde hangi şartlarda nasıl istihdam edileceğine dair Başsavcılığımız ve Kaymakamlığımız arasında bir protokol imzalayacağız. Daha önceden kamu kurum ve kuruluşlarındaki ihtiyaçları belirledik. Denetimli serbestlik şartlarından faydalanan şahıslar bu kurumlarda çalışarak cezalarını infaz edecekler. Bu protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ”dedi.

Bu kanun kapsamında 2013 yılında 4 ‘ü bayan 83 kişi,2014 yılı Nisan ayı itibari ile de 20 kişi civarında bu hizmetten faydalanmıştır diyen Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun da yaptığı açıklamada “Bugün 5402 sayılı Denetimli serbestlik ve yarım merkezleri ile koruma kurulları kanunu kapsamında işbirliği protokolü imzalamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.Buradaki amaç mahkum olan kişilerin toplumsallaşmasını hayatını bir disiplin içerisine geçirmesini sağlamak toplumu suçtan suçludan korumak amacıyla kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılması amacıyla yasada düzenlenmiştir. Mahkemeler böyle bir karara hükmettiğinde denetimli serbestlik müdürlüğümüzce bunlar kamuya yaralı bir işte kamuya yaralı bir işte çalıştırılmaktadır. Denetimli serbestlik Müdürlüğü bünyesinde kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışması neticesinde şahıs hem ailesinden hem de toplumdan uzaklaşmamış dolayısıyla toplumun içerisinde toluma yararlı bir birey haline gelmiş olacak. Bu kanun kapsamında 2013 yılında 4 ‘ü bayan 83 kişi,2014 yılı Nisan ayı itibari ile de 20 kişi civarında bu hizmetten faydalanmıştır ”dedi.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından hazırlanan protokol imzalandı.