Işıklar “Muhtarın Partisi Olmaz”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren’e göndermede bulunarak “Fenerköy halkı geçtiğimiz referandumda ne danalar için, ne de Muharrem Eren için siyasete alet olmadı. Genel seçimlerde de olmayacaktır” dedi.

Işıklar “Muhtarın Partisi Olmaz”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti’ye destek verdiğine yönelik açıklamalar yapan Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren’i sert bir dille eleştirdi. Eren, geçtiğimiz referandumda da “Değişim için, Hizmetler için, Yatırımlar için, Düveler için, Küçük Baş Hayvanlar için, Büyük Baş Hayvanlar için, Asfalt Yollar için, Muharrem Eren için, Başbakan için, Fenerköy için Evet” yazılı bir pankart astırmış, Fenerköy’den % 64’e yakın hayır oyu çıkmıştı.

“Muhtarın siyasi partisi olmaz” diyen Başkan Işıklar; “Muhtarlar siyasi parti adayı olarak seçilmezler. Muhtar, en küçük ve en temel idari birim olarak herkesin güvenini kazanan, bulunduğu köy veya mahallede siyasi tartışmalara alet olmadan, vatandaşların çıkarlarını, hak ve hukukunu korumakla yükümlüdür. Sayın Muharrem Eren’in, Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Fenerköy Muhtarı olarak bu genel kurallara, gelenek göreneklere uymadığı anlaşılmaktadır. Eren, daha önceki referandum sürecinde de aynı hatayı yaptı. Fener halkı ne danalar için, ne de Muharrem Eren için siyasete alet olmadı. Yüksek sesle hayır dedi. Sayın Eren referandumda akıllanmadıysa, umarım genel seçimlerde alacağı sonuçtan kendisine bir ders çıkartır” şeklinde konuştu.