Işıklar: 'Bayramlarımız sonsuz olsun'

19 Mayıs kutlamalarında konuşan Başkan Işıklar 'Büyük Atatürk'ün bize emanet ettiği bu medeniyeti sonsuza kadar yaşatacağız. Gençlik bayramımız kutlu olsun, sonsuz olsun' dedi.

Işıklar: 'Bayramlarımız sonsuz olsun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında binlerce Silivrili ellerinde bayraklarla Atatürk Anıtı’na yürüdü. Silivri Belediyesi ve Rumeli Üniversitesi ortaklığında düzenlenen Gençlik Şöleni’nde metrelerce uzunluktaki dev bayrak açılarak marşlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum ve kamu kuruluşları, oda temsilcileri, dernekler, muhtarlar, çok sayıda öğrenci ve Silivrili katıldı.

Aynural: “Bu aziz vatanın her bir karışında milyonlarca şehidimizin kanı var"

Bugün bizim için iki yönden anlamlı bir gün. Bugün 98 yıl önce işgal altında olan, esaret altında olan aziz vatanımızın, aziz topraklarımızın istiklal ve hürriyet yolunda adımının ilk atıldığı gün. Bugün bayram günü. Atamızın gençlerimize armağan ettiği bir bayram, dolayısıyla sevgili gençler bu bayramın tadını çıkarın, ama şunu asla unutmayın. Bu aziz vatanın her bir karışında, milyonlarca şehidimizin kanı var. Bu vatan sizlere emanet edildi ve sizler de bu emanete sahip çıkın ve bu emanetin değerini bilin. Bu emanetin kıymetini bilmek çalışmak, alın teri akıtmakla olur. Bu vatanın kıymetini bilmek birlik ve beraberlikle olur. Sevgili gençler bizlerin bu topraklarda yaşayanların bir çok ortak yönleri var. Bizler bu ortak yönleri ön plana çıkaralım ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde olmayı ön planda tutalım. Bu vatanı kalkındırmak, bu vatanı, bu aziz milleti refaha ulaştırmak ancak birlik ve beraberlikle olur. Yoksa ayrışmayla bu vatanı kaybederiz. Hepinizi sevgi ve hürmetle selamlıyorum.

Işıklar; “Bu bayrak altında değerlerimizi sonsuza kadar yaşatacağız”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Bugün bizim tarihimizin önemli dönüm noktalarından bir tanesi. 98 yıl önce üç kıtaya insanlığın o gülen yüzü, sevgi dolu barışı getiren o mübarek dini kıtalara eriştiren büyük imparatorluk, kadim bir medeniyetin devamı ve sonrasında yok edilmek istenen, bu topraklardan atılmak istenen, hasta adam tanımlamasına kadar emperyal güçlerin getirdiği o büyük devlet, küçüle küçüle Anadolu'nun bir kısmında kalmıştı. 19 Mayıs öyle bir başlangıç yarattı ki, tarihe not düşülecek bir yürüyüş başlattık. O yürüyüş, bugün hala devam ediyor. Hangi heyecanla ve niyetle kuruldaysa, bizler de aynı niyet, düşünce ve idealleri yaşatıyoruz. İşte bu meydanlarda bunun için varız. Bugün yaşadığımız saldırılar ve tehditler de, o günlerden daha az değil. Bu heyecanın artmasının bir sebebi var; biz topraklarda kiracı değiliz! Bu medeniyetin sahibiyiz diyen bir millet var. O millet o günkü uyanışını, aydınlık geleceğe olan inancını sonsuza dek sürdürecek. Cumhuriyet bu topraklar üzerinde aydınlanmanın bir simgesi. Yanı başımızda kan gövdeyi götürürken, kendine yeten ve büyük tehlikeler geldiğinde bir araya gelen hasretlerimiz var. Son zamanlarda onu örselemek, yaralamak isteyenlere karşı uyanık olacağız. Rüzgâr kayadan toz bile koparamaz, meydanlara çıktıkça, bir arada oldukça, farklılıklarımızı zenginlik sayarsak geleceğe umutla bakarsak onlara çok güzel bir cevap vermiş olacağız. Biz sizden korkmuyoruz, bu ülkeyi canımızla kanımızla kurduk, gerekirse yine kanımızın son damlasına kadar, Büyük Atatürk'ün bize emanet ettiği bu medeniyeti sonsuza kadar yaşatırız diyeceğiz. Severek yaşamak, en büyük meydan okumaktır. Etnik kimliği ne olursa olsun, bu topraklarda bu bayrak altında değerlerimizi sonsuza kadar savunacağız.

“Üniversite birçok rengi ilçemize dalga dalga yayıyor”

İşte tüm bunları Büyük Atatürk’ün gençliğe emanet etmesi bir tesadüf değil. Bizim yarınlarımız, heyecanımız, geleceğimize kuracak gençler; bilimle, teknolojiyle aydınlığın geleceğiyle kuşanacaklar. Rumeli Üniversitesi bunun en güzel örneği. Henüz genç bir üniversitenin şehirle nasıl bütünleştiğini, kaynaştığını, bilimin, sporun birçok rengini ilçemize dalga dalga yaydığını görüyoruz. İşte bu yüzden Silivri'de yaşamak güzeldir, biz büyük bir aileyiz sözü kendini gösteriyor. Başta Sevgili Rektörümüz, mütevelli heyeti, hocalarıma ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Daha birçok üniversitemiz olacak. Bu etkinliği birlikte düzenledik, tüm kurum ve kuruluşlarla yaptığımız çalışmalarla bu kente daha da değer katacağız. Bu vatanın her karış toprağı medeniyetimizin bir parçası. Sizler bu vatana sahip çıktıkça, farklılıkları zenginlik saydıkça, hoşgörüyü ve birbirimize tahammül edebilmeyi içselleştirdiğimizde çok daha güzel günler göreceğiz. Bu hoşgörüyü sokağa yayan sizler, hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Gençlik bayramımız kutlu olsun, sonsuz olsun. Sonsuza dek, bu cumhuriyetin aydınlığa yürüyen adımları olmalısınız. Hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum.”

Gripin’den gençlik konseri

19 Mayıs kutlamaları sahne programında ilk olarak Silivri Belediyesi Elit Sanat Kulübü sahne aldı. Yöre oyunları sergileyen ekibin dans gösterilerinin ardından, Rumeli Üniversitesi Pega Müzik Grubu sahne alarak konser verdi. Final de ise Gripin Grubu sahne aldı. Büyük coşku ve alkışlarla izlenen grup, gecenin ilerleyen saatlerine kadar gençlere keyifli bir müzik ziyafeti yaşattı. Grubuna hediyelerini Başkan Işıklar ve Rektör Aynural birlikte takdim etti.