Işıklar: 'Benim Büyük Ailem, Sizlerle Gurur Duyuyorum'

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, belediye personeli ile bir araya gelerek yeni yılın sağlık, başarı, barış ve huzur getirmesini diledi.

Işıklar: 'Benim Büyük Ailem, Sizlerle Gurur Duyuyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, personelinin yeni yılını kutladı. Belediye binası arkasında düzenlenen programda personele isimlerine özel hazırlanan yeni yıl paketleri hediye edilerek, sucuk ekmek ikram edildi.

 “1200 KİŞİLİK BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

‘Silivri’yi yaşanabilir kılan, huzurlu bir kent haline getiren ekibimle gurur duyuyorum’ diyen Başkan Işıklar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili arkadaşlarım, sevgili kardeşlerim hep beraber bir yılı daha geride bıraktık. Biz 1200 kişilik büyük bir aileyiz. Sizlerle, çalıştığım, görev yaptığım her gün gurur duydum. Çok talihsiz bir dönem yaşadık 9 tane belediye 13 tane köy birleştik ama çok güzel sosyal bir anlayışla birleştik. 29 Ekim’de söylemeye çalışmıştım; topraksız tohum, bulutsuz yağmur unsuz ekmek olur mu? demiştim. Kimlik ayrımı yapmadan, birbirinin ötekisi olmayan bir şehir yaratmaya gayret ediyoruz. Yardımlaşma kültürünü dayanışma ile insanı insan yapan, doğuştan getirdiği hak ve hukuku koruyan, ahlakı olan, adaletli bir kent yaratmaya, onu korumaya ve geleceğe taşımaya gayret gösterdik. Çocuklarımızın burada umutla, barış ve huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Bu kentin topraklarını koruyarak, üreterek, refahı da yayan bölgesel bir kalkınma haline dönüştürmek gibi bir ideale ihtiyacımız vardı ve bunu başardık.  İlk kez bir kentin yanı başında o büyük Atatürk’ün 90 sene önce yaptığı Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği’ni kurarak kent tarımını tarıma olan inancını gösterdiği çalışmalardan esinlendik. Göreve geldiğimizde 4 Nisan’da aldığımız mazbatadan sonra 17 Nisan’da köy enstitüleri kurulduğu zamanda biz Gümüşyaka’da ki Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni kurduk. Şimdi geldiğimiz noktada bu topraklar Tarım Sit Alanı ilan edildi. Üreten yetiştiren bir kalkınma bölgesi haline geleceğiz. Bunu yaparken karşıtlık, ayrışma olmadan birbirinin düşmanı olmadan huzur içinde gezilen bir kent yaratmak istedik. Eksiklerimiz tabi ki var. Şehirler doğar, ölmez ve hafızaları vardır. O hafızaya ters düşen şeyler yapmamak lazım.

“UMUTLA VE İNATLA BU ŞEHRİ KORUMAYA VE YAŞANIR KILMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Biz sizlerle beraber 10 yıl boyunca bu idealler için çalıştık. Kendi evlatlarımız için ne istiyorsak ilçede yaşayan herkes için onu istedik. Onların yaşamlarına, gelecek umutlarına bizim de katkılarımız olsun, yönlendirelim istedik. Bu çaba ve çalışmaya yine inatla ve ısrarla devam edeceğiz. Biz gökyüzüne baktığımızda yıldızları görelim, betonu demiri görmeyelim istiyoruz. Bu ideale bir adım daha yaklaştıran sizlere sonsuz kalbi teşekkür ediyorum. Yeni yılın umut içinde, barış içinde, huzur içinde sevecenliklerle dolu olmasını gönülden diliyorum hepimiz için. Bizler birbirimizle dayanışma içerisinde oldukça, ürettikçe, çalıştıkça tüm malum sorunları aşacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Umutla ve inatla bu şehri korumaya bu şehrin geleceğini umutla yaşanır kılmaya devam edeceğiz. Bunları sizinle yaptığım için gurur duyuyorum. Hepimizin yeni yılı kutlu olsun sağlıkla sıhhatle nice yıllara.”