Işıklar Deprem Bölgesinde

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, deprem bölgesine yapılan yardımların koordinasyonunu sağlamak ve eksikleri tespit etmek amacıyla CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP’li 11 belediye başkanı ile birlikte Van’a gitti.

Işıklar Deprem Bölgesinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul’daki CHP’li belediye başkanları ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte Van için yapılan yardım çalışmalarını koordine etmek, gönderilen yardımların yerine teslimini bizzat görmek için Van’daki deprem bölgesini ziyaret etti. Bölgede arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Işıklar, gelen yardımların Kızılay tarafından tek bir noktada toplanarak dağıtımının gerçekleştirildiğini söyledi.

 

KAMPANYA BİR YIL SÜRECEK

Silivri’nin de içinde bulunduğu İstanbul’daki CHP’li 12 belediye, Van’daki deprem bölgesine Kızılay’la işbirliği halinde 52 haftaya yayılan bir yardım programı uygulayacak. Belediye başkanları kampanya süresince düzenli aralıklarla Van’a giderek, belediyelerin yardımlarının koordinasyonunu ve kontrolünü sağlayacak.

 

CHP’Lİ BELEDİYELER ÖRNEK KÖY İNŞA EDECEK

Gerçekleştirdikleri toplantıda depremin vurduğu kırsal kesimde, okuluyla, sağlık ocağıyla bir köyü tümüyle yeniden inşa etme kararı alan 12 belediye, depreme dayanıklı, planlı ve tüm bölgeye örnek olacak bir köy yapılandırmayı hedefliyor.