Işıklar: Farklılıklarımız En Büyük Zenginliğimizdir

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz akşam verilen iftar yemeğinde Yöre Dernek Başkanları ile biraraya geldi. Işıklar buradaki konuşmasında, 'Farklılıklarımız bizim en büyük zenginliğimizdir' dedi.

Işıklar: Farklılıklarımız En Büyük Zenginliğimizdir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz akşam verilen iftar yemeğinde Yöre Dernek Başkanları ile biraraya geldi. Işıklar buradaki konuşmasında, “Farklılıklarımız bizim en büyük zenginliğimizdir” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz akşam ADSOM’da verilen iftar yemeğinde Yöre Dernek Başkanları ile biraraya geldi. Farklılıkların zenginlik olduğuna dikkat çeken Işıklar, 3-7 Eylül 2014 tarihinde sahilde gerçekleşecek olan Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali’ni heyecanla beklediğini ifade ederek, projenin içinde yer almaktan gurur duyduğunu söyledi. Yöre dernek Başkanları ile biraraya gelinen iftar yemeğinde Işıklar’a Silivri Belediyesi Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu, Hasan Solak, Mehmet Has ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı eşlik etti.

KIRKICI KÜLTÜR FESTİVALİNE DAVETTE BULUNDU

Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, 3-7 Eylül 2014 tarihinde sahilde Silivri Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilecek olan Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali’ne çağrıda bulunduğu konuşmasında, “Bu projenin amacı birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmek. Kültürlerimizi kendi içimizde yaşıyor fakat biraraya getiremiyoruz. Bundan sonra daha sık yan yana gelecek ve anlatacağız. Birbirimizi tanıyarak önyargılardan kurtulacağız. Bizim yapmak istediğimiz tam olarak da bu. Yaratmak istediğimiz Silivri kültürüne hep birlikte katkıda bulunacağız. Ben şimdiden göstermiş olduğunuz ilgiye, heyecana ve katılımınıza teşekkür ediyorum” dedi.

IŞIKLAR: SİLİVRİ’DE HOŞGÖRÜ TABANI VAR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da Yöre Dernek Başkanları ile biraraya geldiği iftar yemeğinde ‘Biz büyük bir aileyiz’ vurgusunda bulundu. Büyük bedeller ödenerek bu toprakların bir vatana dönüştüğüne dikkat çeken Işıklar konuşmasında şunları kaydetti: “Farklı şehirlere gittiğinizde lehçelerin, kültürlerin farklılıklar gösterdiğini görürsünüz. Ama bunlar, ayrıştırma yapmak için geçerli nedenler değildir. Farklılıklarımız aksine bizim en büyük zenginliğimizdir. Bizim düşüncemiz ve hedefimiz, herkesin özgürce kültürünü yaşayabildiği bir toplumsal hayattır. Bunda da en büyük görev bizlere düşüyor. Hemen yanı başımızda yaşanan olayları, kopan kıyametleri üzüntü içerisinde izliyoruz. İşte neden hoşgörü ve kardeşliğimizi birarada tutmamız gerektiği, bağlarımızı neden daha güçlü kılmamız gerektiği ortada. Silivri’de bir hoşgörü tabanı ve temeli zaten var. Bunda da sizlerin büyük emeği ve katkısı var. 

“BU PROJEDE YERALMAKTAN GURUR DUYUYORUM

“Bizlerin bulunduğu makamlara siyaseten geliniyor. Bu kaçınılmaz bir durum. Ama bu Mart’ın 30’una kadardı. 1 Nisan itibariyle her şey geride kaldı. Kimseye kırgınlığımız ya da kızgınlığımız yok, olamazda. Bu belediye herkesin. Kardeşçe yaşama, birlik ve beraberliğimizi arttırarak daha güzel yarınlara emin adımlarla yürüme anlayışımıza bu binayı şemsiye yapacağız. Az önce Sayın Kırkıcı’nın aktarmış olduğu projede olmaktan da gurur duyuyorum. Örnek teşkil edeceğine inanıyor büyük bir heyecan içerisinde bekliyorum. Bu projeye destek sunan tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”   

KONUKLARA KRAVAT HEDİYE EDİLDİ

Yöre Dernek Başkanları’nın ağırlandığı iftar yemeğinin ardından konuklara kravat hediye edildi.