Işıklar Open Days’te Türkiye’yi Temsil Etti

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avrupa Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü tarafından yerel yönetimlerle ilgili olarak düzenlenen Open Days 2011 European Week Of Regions and Cities çalıştayına katıldı.

Işıklar Open Days’te Türkiye’yi Temsil Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Sosyal Demokrat Derneği (SODEM) Üyesi Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avrupa Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 33 ülkeden 200 yerel yönetimden yaklaşık 6000 kişinin katıldığı ve bünyesinde yerel yönetimlerle ilgili 111 çalıştayın düzenlendiği toplantıya katıldı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen “Open Days 2011 European Week Of Regions and Cities ” toplantılarına, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Üyesi belediyelerden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin de katıldı. 

SODEM AB İLE İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRDİ

SODEM heyetinin Brüksel’deki ziyaretleri 10 Ekim 2011 Pazartesi günü T.C. AB nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Selim Kuneralp’e ziyareti ile başladı.  11 Ekim 2011 Salı günü Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup Başkanı Karl Heinz Lambertz ile yapılan toplantıyla devam etti. Lambertz’e SODEM’in amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi. SODEM üyesi Belediye Başkanları ve Başkan Lambertz, adem-i merkeziyetçilik hakkında görüştüler ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekliliği üzerinde fikir alışverişinde bulundular. Lambertz, SODEM’in Avrupa Birliği üye ülkelerindeki sosyal demokrat belediyeler ile yakın temasta bulunmasının faydalı olacağını belirterek, yerel yönetimlerin Avrupa ile sürdürülebilir ilişkilerde çok önem taşıdığının altını çizdi. Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği üyesi başkanlar Türkiye’deki tüm sosyal demokrat belediyeleri, SODEM çatısı altında buluşturup bir sivil toplum kuruluşu olarak Avrupa Birliği’ndeki muhatapları ile daha sağlıklı ilişkiler kurmayı amaçladıklarını ilettiler. Başkanlar,  Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup Başkanı Karl Heinz Lambertz’e Türkiye’ye bir çalışma ziyareti davetinde bulundular. 

BAŞKANLAR SODEM’İ TANITTI, DESTEK İSTEDİ

SODEM üyesi belediye başkanları, ayrıca Avrupa Parlamentosu Parlamenteri Avrupa Sosyalist Partisi Milletvekili İsmail Ertuğ ile bir görüşme gerçekleştirerek, kendisine SODEM’i tanıttılar.  İsmail Ertuğ, sosyal demokrat yerel yönetimleri bir araya getiren SODEM girişimini olumlu karşıladığını ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. SODEM heyeti, ziyaretleri süresince Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye ile ilişkiler Çalışma Grubu Başkanı Bernard Soulage, AB-Türkiye Karma Parlamento Komitesi Eşbaşkanı Hélène Flautre, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyelerinden Liisa Jaakonsaari (Sosyalist - Finlandiya) ve Antigoni Papadopolou (Sosyalist – Kıbrıs Rum Kesimi) ile de görüşerek, Bölgeler Komitesi Çalışma Grubu ile Türkiye’deki yerel yönetimler arasında devamlılığı olan bir diyalog oluşturmayı amaçladıklarını ifade ettiler. Başkanlar, SODEM konusunda AB yetkililerinin desteklerini aldılar.