Işıklar öyle bir cevap verdi ki…

Silivri Belediye Meclisi'nde hizmet gerginliği yaşandı. Başkan Işıklar, AK Partililere geçmişi hatırlatarak konuştu..

Işıklar öyle bir cevap verdi ki…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Meclisi Şubat ayı dün yapılan 2. Oturumu’nda, belediyeye ait arsaların satışları ile ilgili Plan Bütçe ve İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi sırasında, Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ve Meclis Üyesi Saffet Sert arasında karşılıklı görüş ayrılıkları yaşandı...

İLK KONUŞMAYI SAFFET SERT YAPTI:

“Seri satışlarda izlenen politikaya karşıyız. Meclis’teki söyleminiz; ‘Haciz var, İcra var. O yüzden satıyoruz.’ Bizim kabul etmeme sebebimiz bu ki, bizi de haklı çıkardınız. Satışlar devam ediyor, satışlardan belli bir gelir elde ediliyor. 3 yıldır satışların borç için, hizmet için satıldığını söylüyorsunuz. Borç maalesef 100 trilyona dayandı. Hizmet için sadece son zamanlarda İller Bankası’ndan alınan 30 trilyonla 3 tane meydan düzenlemesi, 3 tane prestijli yol çalışması, bunların dışında elle tutulur gözle görülür bir çalışma göremiyoruz ve bu yüzden satışlara karşı çıkıyoruz.” dedi.

BAŞKAN ÖZCAN IŞIKLAR CEVAPLADI:

“Şimdi Meclisi biraz renklendireceğiz galiba. Şimdi tabi görmek isteyen görecek. İki yanlışı söyleyeyim 100 trilyon yok, 30 trilyonu da kullanmadık. İkisi de doğru değil. 520 bin TL’ye şelaleyi yapıyorsunuz, ben yarların altını 300 bin TL yaptım. Bu borçlanmaya niye karşı çıktınız biliyor musunuz? O yolda 11 tane ölü var. ‘Yeter artık 11 kişi öldü şuraya bir yol yapın’ diye hocadan rica edecektim. Orada yolu yaparken para yok, projeyi götürüyoruz, o yol için imza atan Hüseyin Turan. İş yaptırmayarak sizi zayıflatacağım düşüncesi siyasi düşünce değil. Ben tam tersi şunu söylüyorum, her zaman da söylemeye hazırım. Çünkü siyaseti böyle algılıyorum. Siyaset bir hizmet yapma yarışı anlayışı içinde olmak. Burada şu kadar kişi içinde söyleyin bakalım borç ne kadar.

‘HİZMET YAPACAĞIZ, İSKİ ÇIKMIYOR’

Siyaset şu günde söylüyorum bakın İ.S.K.İ. çıkmıyor yerinden. Yazıyoruz, çiziyoruz, çıkmıyor. Ben sizin yerinizde olsam İ.S.K.İ’yi oradan çıkartırım. ‘Biz yaptık’ diye de ismini, cismimi, fotoğrafımı asarım. Biz siyasetin önünü açıyoruz. Tıkayan değil açan tarafız diye de propagandamı yaparım.

‘SİZİN DÖNEMİNİZDE HAYVAN BAĞLASAN DURMAZDI’

Son satılanlarla birlikte 3 yılda 20 trilyona yakın arsa satmışız. Ben zaten 2 buçuk yıl önce bunun iki katı borçla devir almıştım bu görevi. Bu borcu sürdürülebilir bir şekilde yürütüyoruz biz. Borcu niçin aldığın önemli. 3 tane yol çalışması değil o. Sizin başkanlık yaptığınız o belde de insanlar insani bir yolla tanıştı. Bu bir bakış açısı, bu bir üslup, bu bir vizyon. İlk defa bir meydanla tanıştı, ilk defa dükkanla iş yeriyle tanıştı. Orada bir hayvan bağlasanız durmayacak yere nasıl göz yumdunuz bunca sene? Şimdi çok güzel bir tesis kazandı orası. Şimdi bunları tartışmak yer değil burası. Silivri değişiyor artık Silivri yayalaşmış insana hizmet eden, insani hizmet sektörlerini geliştiren Silivri’yi gerçek bir kimliğe dönüştürecek işler yapmaya çalışıyoruz.

‘HİZMET İÇİN BORÇLANIRIM’

Konuşması “Ben halkın çıkarı ve Silivri’nin geleceği için tabi ki borçlanacağım.” diyerek sürdüren Başkan Özcan Işıklar; “Kapımıza icraya gelen bir araç olmayacak. Hem sürdürülebilir bir borç yapısı oluyor hem de iş de yapıyoruz. Belediyecilik bu. Ben bu konuyla ilgili genel görüşümü söyledim. Fazla da uzatmak istemiyorum. Yeri ve zamanı değil.” şeklinde konuştu.

METİN KARAKAŞ SÖZ ALDI:

“3 yıl boyunca bir kere dahi teşekkür etmediniz. Hep bir karalama. Ben bunu üstüne basa basa söylüyorum. Çarşıdan giderken o babalara bakın, yollara bakın hepsi çökmüş vaziyette. İkinci bir konu bizden o zaman yardım istediyseniz. Cevap aldınız. Fakat mahalle toplantılarınızda hep mazlumu oynuyorsunuz. Büyükşehir bizi engelliyor diye insanların kafasında bir şeyler oluşturmaya çalışıyorsunuz.

Yılmaz (Kandemir) Bey’le bir yardım talebinde bulundunuz gerçekleşti. Kavşağa ışık dediniz hemen konuldu. İnsanlara bizim sizi desteklemediğimizi lanse etmeye çalışıyorsunuz. Böyle bir şey olmadığını söylemek istiyorum. Üçüncüsü 2004-2009 yılları arasındaki çalışmaları es geçmemelisiniz. Şurada 2 yılınız var 2 yılda ne yapmak istiyorsanız gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyalım ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Birlikte çalışalım. Silivri kazansın kısır döngüde sizde kaybedersiniz bizde kaybederiz.” dedi.

BAŞKAN IŞIKLAR CEVAPLADI:

“Öncelikle yollar kar yağdığında gördük. Taşla asfaltın farkını tuz atmadan kaymadan yürünebileceğini. Şehir merkezlerinin taş olması gerektiğini, okul önlerinin taş olması gerektiğini şu kar günlerinde anladık. Oralara tuz dökme ihtiyacı yok taş çünkü. Taşlar anca 20 santim çöker 20 de çökmez. Yol hatası biz yola yapımını akan trafikte yaptık. Toz olduğunda esnaf kapısının önünü suladı üzerinden bir araba geçti ve yol çöktü. Bu taşların çökmesiyle ilgili bir sıkıntı olamaz. Taş çökerse o taşı kaldırır yerine yenisini koyarız. Ama asfalt gibi değil kesme kırma gibi işlemlere gerek yok, kışın karlı havada tuzlama yapmaya gerek yok.”

‘4 YAZI YAZDIM GELMEDİ’

Gelelim yardım konusuna. 3 yıl içerisinde asfalt yapımı için oto yola giden yere bordür almak için en az 4 tane yazı yazdım. Bordürünü verin sadece ben yolu yaparım dedim, bordür dahi gelmedi. Açalım 2004 ile 2007 arasındaki süreçleri. Gelmiyor malzeme gelmiyor. Bütün talebe rağmen gelmedi. ‘Siz bizden yardım isteseydiniz yaparız’ diyorsunuz bize lütuf mu bu? Yapmak zorundayız. Ne demek ‘ben istersem yaparım istemezsem yapmam.’ Burada vatandaş vergisini ödüyor. Buradaki oy da meşru, orada ki oy da meşru.

‘BÜTÇE AÇILDI, ÖDENEK YOK’

Ben bundan iki yıl önce şehrin en önemli projemiz diye Kadir (Topbaş) Bey’e gittim. Metin Bey’de bilir. Silivri efsane bir şehir haline getirecek. Şu E-5 Karayolunun yukarı kaldırılması için bütçe açıldı, ödenek yok. Bu sadece benim projem değil Silivri’nin ihtiyacı. Anadolu Hastanesi’nin orada ekmek büfesi yok. Karşı tarafa ekmek almaya giderken çocuk ölüyor. Neden, ticaret gelişir mi orada? Bir tane fare deliği gibi yerden geçerseniz karşı tarafa kim iş yeri açar. Büfe vermemden şikayet ediyorsunuz. Orada ekmek almak için karşıya geçerken çocuk ölüyorsa oraya büfe veririm tabii ki.

‘ADAM GİBİ DOLAŞMA MAKAMI VAR’

Gelin diyorum, şehri yukarı kaldıracak projeyi yaptım, çizdirdim. Çok rica ettik acele 3 boyutlu hale getirttik, kapıda da astık. Kadir Bey projeme baktı çok güzel dedi. Alternatif 36 tane yol. alternatife bakar mısınız? Hepsi de ışıklı olacak. Bizde dedik bunlara gerek yok. Yolu yukarı kaldıralım her şey bitiyor. 8 yerden şehir birleşiyor. Maliyeti gönderdik. Bakın şunu söylüyorum. Silivri’de maliyeti 800 trilyon yol yapıldı bizim kinin o kadar değil maliyeti. Kabaca yaptığımız bir maliyet var. Tabi onlar daha iyi bilir maliyeti. Sonuçta atla deve değil ki büyük şehrin imkanlarından çok mu fazla? Silivri’ye sadece bu yeterdi bugüne kadar. Bunun peşinde koşsanız tarihe geçersiniz. Bas bas bağırıyorum. Otopark lazım değil mi Silivri’ye? Kaç defa haber gönderdim size. Tülay Hanıma bir kere bile aranmadım bu konuya ilgili. İSPARK alsın ya ihaleyi, vermeyelim başkasına. Kamu kurumu alsın, niye girişim yok? Oradan çıkmıyor İ.S.K.İ niye müdahale etmiyorsunuz? Ben sizin yerinizde olsam saat 5 de mesai bitimi, giderim arkadaşlar boşaltın buraya Silivri’ye otopark lazım derim. Yarın da çağırırım basını ben çıkarttım derim. ‘Silivri’ye yararlı bir iş otopark yapılacak engellemeyin’ desenize. Selimpaşa binasını verdim. Beğenmiyorlar. Kaymakamlık durdu 8 ay. Kaymakamın beğendiği yeri İ.S.K.İ. beğenmiyor. Güzelim bina otobüs servis koyacağım diyorum, gene çıkmıyor neden? Bunun amacı ne anlamı ne bunun hizmet yarışı mı? Bunları söyleyince bunları da yapın ama? O zaman ben gelirim Metin Bey bu da var şu da var birlikte çalışalım derim. Bende göreyim karşılığını çırpınıyoruz burada duymuyor musunuz 5 defa söyledim. Benim sizle kişisel bir sıkıntım olabilir mi? Çok sevdiğim saygı duyduğum biri bunu bütün Silivri’ye söyledim. Ama siyaseten başka bir şey hizmet yapıyoruz. Burada bir ideal peşindeyiz amaçlarımızla geldik. 2 sene sonrası olsa ne olur olmasa ne olur. Burada Belediye Başkanlığı’ndan çok büyük makamlar var. Adam gibi dolaşma makamı var Silivri’de, doğup büyüdüğün yerde ama böylede anılmakta var. Bunu fazlada uzatmak istemiyorum.” dedi.