Işıklar Van’a gidiyor

İstanbul’da Sosyal Belediyeler Birliği’ne üye 12 Cumhuriyet Halk Partili(CHP) belediye başkanı, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte yarın sabah 08.00’de özel uçakla Van’a giderek incelemelerde bulunacaklar.

Işıklar Van’a gidiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” İstanbul’daki 12 belediye başkanı ,İl Başkanımız Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte  yarın sabah 08.00’de özel uçakla Van’a gideceğiz. Bu sabah yaptığımız toplantı sonucuna göre Van’da örnek köy kurma kararı aldık. Yarın da eksiksiz olarak 12 belediye başkanıyla gidip uygun yer için incelemede bulunacağız. Örnek köyün içinde okul,cami,sağlık ocağı,parklar  da mutlaka bulunacak ve köyün inşaatına da hemen başlayacağız. Ayrıca oluşturulacak olan örnek köyde yardımların devamlılığının sağlanması ve koordinasyon için ilgili belediyelerden görevli de bulunacak. Eğitim için İstanbul’a gelmek isteyen yurttaşlarımıza da belediyelerimiz kapılarını sonuna kadar açacaklar.”dedi.

YARDIMLAR YARIN KADIKÖY’DEN YOLA ÇIKIYOR

12 CHP’li belediye başkanının ilçelerinde yardım kampanyası başlattığını da açıklayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” Sosyal Belediyeler Birliği üyesi 12 belediye başkanımız şu anda ilçelerinde yardım kampanyası başlattı. Vatandaşlarımıza SMS yoluyla da ulaşarak kendilerinden belirlenen merkezlere yardım getirmelerini istiyoruz. Bizim Bakırköy’de Atatürk Spor ve Yaşam Köyü ile merkez binada oluşturduğumuz yardım noktalarına battaniye,yorgan,ayakkabı, kışlık giysi başta olmak üzere yardım yağmaya başladı. Toplanan yardımlar yarın öğle saatlerinde Kadıköy’de toplanacak ve buradan tırlarla deprem felaketini yaşadığımız Van’a hareket edecek. Toplanan yardımlar Van’da Kızılay’ın Kriz Masasına teslim edilecek. “şeklinde konuştu.

YARDIMLAR KENT KONSEYİNDE  TOPLANACAK

Yardımların toplanması ve kolilenmesi konusunda Silivri Belediyesi’nde ekip oluşturan Başkan Işıklar, Van’da meydana gelen depremde enkaz altında kalan ve zor durumda olan depremzedelere yardım etmek isteyenlerin Makbule Yönel İş Merkezi 2. Katta bulunan Silivri Kent Konseyi’ne müracaat edebileceklerini belirtti. Kızılay Genel Başkanlığı tarafından açıklanan listede bölgede su, hijyenik malzeme, mama, her türlü kuru gıda, kışlık giysi, battaniye ve yorgana ihtiyaç duyulduğunu belirten Işıklar, Silivrililere yardım toplanması konusunda çağrıda bulundu.