Işıklar’ın Sosyal Projelerini Örnek Alacaklar

Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyinin çalışmalarını incelemek üzere ilçeye ziyarette bulunan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin “Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’ın Kent Konseylerine Bakış Açısı Bizleri Sevindirdi” dedi

Işıklar’ın Sosyal Projelerini Örnek Alacaklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6-7 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilen Kent Konseyleri Sempozyumu’na bilimsel makale ile katılım gösteren Silivri Kent Konseyi’ni ziyaret etmek ve Silivri Belediyesi’nce gerçekleştirilen insan odaklı iyi proje uygulamalarını yerinde incelemek için Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Bursa Kent Konseyi yetkilileri Yıldız Odaman Cindoruk ve Yasemin Tatlı Silivri’ye ziyarette bulundu.

Ziyaret sırasında Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Silivri Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran, Silivri Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Kurt, Silivri Kent Konseyi Kadın Meclisi Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar, Silivri Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilruba Önal ve yürütme kurulu üyeleri Silivri Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Bahadır Halvacıoğlu ve Yürütme Kurulu üyeleri, Silivri Kent Konseyi Çalışma grup başkanları hazır bulundu.

Kahvaltılı toplantıyla başlayan ziyaret programında Silivri Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran ziyaretlerinden dolayı Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ve ekibine teşekkür etti. Silivri Kent Konseyi yetkilileri, ilçe genelinde yapılan çalışmalar ve üretilen projeler hakkında Bursa Kent Konseyi yetkililerine sunum gerçekleştirerek bilgi verdi.

DEMİRKOL VE IŞIKLAR’A ZİYARET

Bursa Kent Konseyi yetkilileri Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol’u makamında ziyaret etti. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Kaymakam Demirkol’a Bursa’nın meşhur kestane şekeri ve kent konseyi çalışmalarını içeren dokümanlar sundu. Ziyaret çerçevesinde kent konseylerinin önemi ve gerekliliği üzerinde durulurken, Silivri Kent Konseyi’nce gerçekleştirilecek olan projeler dile getirildi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret eden heyet, Silivri Belediyesi’nin çalışmaları hakkında Başkan Işıklar’dan bilgi aldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Mahalle Evleri ve Mahalle Konseyleri yapılanmalarından bahsederken, bu yapıların Kent Konseyleri ile ilişkilendirilmesi gerekliliğine değindi. Önümüzdeki aylarda Yeni Mahalle’de açılacak Mahalle Evi ile beraber önümüzdeki yıllarda mahalle evlerinin sayısını 5’e çıkartmayı hedeflediklerini belirten Başkan Işıklar, Kent Konseylerinin ortak akıl merkezleri olduğunu söyledi. Başkan Işıklar geçmişte yaptığı Yerel Gündem 21 çalışmalarından da bahsederek, Silivri’nin bu konuda ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Öğlen yemeğinde de heyeti yalnız bırakmayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SİLİVRİ BELEDİYESİ İYİ PROJE UYGULAMALARI YERİNDE İNCELENDİ

Ziyarete, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın insan odaklı projeleri olan Silivri Belediyesi Mahalle Evi, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Gıda Bankası, Kariyer İstihdam Ofisi ve Kültür Merkezini gezerek devam eden heyet, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici ve Birim Müdürlerinden yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Gün sonunda Kale Park Silivri Belediyesi Sosyal tesislerini de ziyaret eden heyet günün değerlendirmesinde bulundu.

KESKİN: “IŞIKLAR’IN PROJELERİ BİZE ÖRNEK OLACAK”

Gün sonunda ziyaret hakkında bir değerlendirmede bulunan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin; “Silivri’de yapılan sosyal projeler zihinlerimizde büyük oranda yer etti. Özellikle Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’ın Kent Konseyine verdiği önem bizleri mutlu etti. Fiziksel hizmetlerin yanında, bu şekilde verilen sosyal hizmetlerden dolayı kendisini kutluyoruz. Zihnimizdeki Silivri algısı artık pozitif. Bursa’da da bu projelerin gerçekleştirilmesi için çalışmalar başlatacağız.” dedi. Bursa Kent Konseyi yetkililerine Silivri Kent Konseyince Silivri fotoğrafları, Silivri Yoğurdu, Bir Şehir Monografisi Kitap seti ve tanıtım poşetleri hediye edildi. Misafirperverliklerinden dolayı Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Silivri Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran ve Silivri Kent Konseyi Yetkililerine teşekkür eden heyet daha sonra Silivri’den ayrıldı.